POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
19v

FEM SPANINGAR: "MFF:s reserver kör nu över allsvenska lag"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Malmö-Örebro i spelaren ovan.

MALMÖ. Malmö körde över Örebro med 4-0.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar efter matchen.

MFF:s reserver kör nu över allsvenska lag

Det tog ungefär tio minuter innan man undrade hur mycket MFF skulle vinna med i dag. Detta trots att ÖSK har släppt in max två mål i varje match i år, trots att ÖSK har en del fina resultat mot slutet, trots att ÖSK spelade en låg och tät 5-3-1-1-formation, och trots att MFF roterade in fem-sex spelare.

MFF kunde knappt vinna när de vilade ett par nyckelspelare våren 2017. MFF kunde inte hantera några nyckelskador i våras. Nu har de dock en sådan bredd att de kan spela med "B-elvan" mot lag från mitten/botten och ändå köra över dem. MFF har varit nära på hundraprocentiga i de här rotationsmatcherna i höst, och så även i dag. Samtliga spelare var minst bra, och flera bättre än så.

Det ska inte få gå till såhär, ÖSK

ÖSK spelade lågt och samlat, men ändå räckte det med två långbollar över backlinjen för att MFF skulle göra 1-0 och 2-0. Samtidigt satte de knappt någon egen prägel på matchen. De må inte ha mycket att spela för tabellmässigt och de testade ett par saker i dag, men bättre krävs.

ÖSK 19 mer spännande än ÖSK 18

De två offensiva stjärnorna sitter på utgående kontrakt. Dessutom går Filip Rogic in på sitt kontraktsår 2019, året då avtalet tar slut. Många lag kan nog tänka sig en nu 25-årig slitstark allroundspelare som gör oväntat många poäng. Defensivt ska det tas beslut om Viktor Tranberg, Fabio, och Sebastian Ring.

Hur ser det här laget ut 2019? Man hade nog hoppats att en eller två unga spelare verkligen skulle närma sig en startplats, men Isaac Boye, Simon Amin, Rodin Deprem, Arvid Brorsson, och några till har bara fått enstaka minuter. Så där har det inte hänt mycket 2018.

Vill det sig illa är Johan Bertilsson och Michael Omoh de enda etablerade offensiva spelarna som är kvar, och då måste en hel del in. De har haft två finländska spelare (en ytter, en centralmitt) på plats för att känna av varandra. Blir det något där? Och vad mer blir det? Det är nog hetare diskussionsämnen än ÖSK:s säsongsavslutning. Tyvärr.

MFF:s superanfall kom fram den här veckan

Vi vet vad Markus Rosenberg och Marcus Antonsson kan göra, och Antonsson fortsatte dra ett stort lass i dag. I dag gjorde också Carlos Strandberg sin första start sedan skadan, och gjorde mål och var bra. Sedan är Guillermo Molins troligen tillbaka mot IFK Göteborg.

Lägg där till att Arnor Traustason, Sören Rieks, och Romain Gall gillar att spela högre upp, och MFF har plötsligt en väldigt bra anfallssituation. Uwe Rösler vill spela med tre renodlade anfallare, och frågan är om det inte blir det 2019, oavsett Rosenbergs besked.

MFF och de egna talangerna

Och så det negativa med MFF:s fantastiska bredd.

Det är ingen lätt balansgång att gå, resultat kontra utveckling, men i dag var det en match där Franz Brorsson åter var den enda egna MFF-produkten i matchtruppen som är 25 år eller yngre. Detta trots att både Rasmus Bengtsson och Guillermo Molins saknades i truppen.

Hugo Andersson fick inte plats och verkar vara sjätteval som mittback, Samuel Adrian har inte spelat en minut sedan mitten av augusti, och både Laorent Shabani och Felix Konstandeliasz har så många att ta sig förbi att de under onsdagens träning tillhörde U19-laget.

Det kan vända oerhört snabbt med sånt här, men MFF:s stora satsning på ungdomar 2018, inkluderat åtta nya lärlingskontrakt och en tunnare trupp i våras, gav verkligen inte det resultat som de hade hoppats på. De ursäktas delvis av att de trots allt redan har sålt Dennis Hadzikadunic och Mattias Svanberg, men det måste till en förändring till 2019, för en förening med den historiken och den organisationen när det kommer till ungdomsverksamheten.

Se höjdpunkterna från matchen mellan Malmö och Örebro i spelaren ovan.

Publicerad 2018-11-01 kl 21:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå