Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
45v

Finndell siktar på genombrott 2018: "Jag är redo för allsvenskan"

Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Hampus Finndell, 17, har återvänt till Sverige.
Och han är övertygad om att han är mogen nog för att prestera i allsvenskan 2018.
- Absolut. Jag är redo, säger han till Fotbollskanalen.

Efter ett och ett halvt år i holländska Groningen, där han gjort ett A-lagsframträdande i en träningsmatch och tränat regelbundet med A-laget, är Hampus Finndell nu tillbaka i Sverige. Mittfältaren, som var tänkt att flyttas upp i Groningens A-trupp permanent i sommar, ville hem till Stockholm och skrev nyligen på ett fyraårskontrakt med Djurgården.

Under måndagen genomförde han sitt första träningspass med klubben och visade framfötterna direkt, menar sportchefen Bosse Andersson.

- Det var väldigt kul att se honom på träningen i dag, säger Andersson.

Finndell själv:

- Det gäller att ta för sig från första början och göra ett så bra intryck som möjligt.

17-åringen är laddad inför 2018 med Djurgården.

- De kom in med ett väldigt fint erbjudande, jag ville tillbaka till Stockholm och allt kändes helt rätt här. Jag är bara väldigt lycklig över att vara här, säger Finndell.

- Nu ska jag försöka göra så bra ifrån mig som jag bara kan. Det är upp till mig att bevisa att jag är bra. Jag känner att det kommer bli ett roligt år med Djurgården.

Vad har du för personlig målsättning med året?
- Att försöka spela så mycket som möjligt. Det kommer väl ta lite tid att komma in i allt, men så småningom vill jag kunna blomma ut och få spela så mycket som möjligt. Det är mitt personliga mål.

Känner du själv att du är mogen för att spela i allsvenskan redan?
- Absolut, ja. Jag har varit med i Groningens A-lag och jag vet vad som krävs. Sen är det klart att det är ett stort steg att ta, att spela hela tiden med ett A-lag. Men jag anser själv att jag är redo för att spela här.

- Jag tar med mig jättemycket positivt från min tid i Holland. Det var både bra och dåliga tider där men mestadels positivt. Jag får med mig mycket erfarenhet och jag blev en mycket bättre spelare på den korta tiden. Jag vet hur det är att vara med de stora grabbarna nu.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel kan efter bara en träning inte säga särskilt mycket om Finndell, men konstaterar redan att Finndell har talang.

- Man ser att det finns boll i honom och att det är en fin passningsspelare. Så länge han tillhör A-truppen har han lika stor möjlighet att spela som alla andra. Det är upp till honom att visa framfötterna. Han har framtiden för sig, men bevisar han för mig att han är tillräckligt bra så spelar åldern ingen roll, säger Melkemichel.

Sportchefen Bosse Andersson är övertygad att Djurgården träffat rätt när det gäller Finndell - och tror att talangen är redo för spel i allsvenskan redan i år.

- Jag tror det. Sen får du fråga honom, säger Andersson.

Han själv är säker på det.
- Ja, det är väl härligt (skratt).

- Hampus är en stor talang. Det är kul att han valde oss och att vi kunde erbjuda honom en väldigt bra miljö. Med tålamod tror jag att Djurgården är en perfekt miljö för att Hampus ska göra avtryck i svensk fotboll framöver. Vi ska se till att han har förutsättningarna för att utvecklas till den fantastiska spelare som han kan bli. Vi hoppas att Djurgården ska bli en viktig del i hans långa fotbollsliv, att det är här han ska få igång sin karriär, säger Bosse Andersson.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-08 kl 14:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons