Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

''Finns inte plats för fyra Göteborgslag i allsvenskan''

Örgryte och BK Häcken är mycket nära att avancera från superettan. Då kommer Göteborg återigen att stoltsera med fyra lag i den högsta serien.

- Det är samma läge nu som för ett år sedan när FC Gothia vara uppe till diskussion. Göteborg är för litet för att ha fyra lag i allsvenskan. Men ingen vill lägga sig, säger Örgrytes ordförande Lars Ranäng till FotbollDirekt.se.

Örgryte IS kan bli klart för allsvenskan på söndag samtidigt som BK Häcken innehar den andra direktplatsen till Sveriges högsta division med bara tre omgångar kvar att spela. Mycket tyder på att klubbarna kommer göra Göteborgskollegorna Gais och IFK Göteborg sällskap. Det bara ett år efter att FC Gothia skrotades. Då var tanken att Örgryte, Gais och BK Häcken skulle gå ihop till en.

- 2006 när vi hade fyra lag uppe i allsvenskan senast var det 25 000 åskådare per omgång som gick på fotboll i Göteborg. Säg att Blåvitt hade hälften av dem och vi andra tre delade på resten. Det var då förslaget till sammanslagning kom fram, berättar Ranäng.

Men i supporterleden brann det till när förslaget blev känt. Fansen vägrade låta sin förening gå ihop med Göteborgsrivalerna. På bara någon vecka skrotades Gothia-tanken.
- Jag tycker fortfarande inte att det är någon bra situation, men frågan om sammanslagning kommer inte tas upp igen. Däremot kommer det att aktualiseras om det blir fyra lag i allsvenskan.

- Publiken räcker inte till. Sedan är sponsorpengarna till idrott de samma.

Det finns inte plats för fyra Göteborgslag i allsvenskan - ändå är historien på väg att upprepas igen. Staden kommer troligen att stoltsera med en kvartett allsvenska klubbar 2009.
- ÖIS, Gais och Blåvitt har en tradition som jag tror drar till sig spelare. Det har stor betydelse.

Handen på hjärtat - hoppas du att Häcken följer med er upp? - Klart att jag önskar ett kämparlag som Häcken lycka till. Men fyra lag är för mycket. Jag kommer inte säga "jävlar också" om de går upp. Då är det bara att gilla läget, konstaterar Ranäng.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-10-09 kl 17:01
Annons
Annons
Annons