Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fischer: "Jag har inte upplevt det som kaos"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Han skulle lyfta AIK.
Men så har det ännu inte blivit.
Efter tre starter och fyra inhopp väntar Viktor Fischer fortfarande på sin första poäng.
- Det har varit lite svårare än vad jag tänkte mig, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Efter spel i Ajax, Mainz, FC Köpenhamn och det danska landslaget så valde AIK inför säsongen att låna Viktor Fischer från Royal Antwerp.

Fischer hade då haft problem med skador och tanken var att han dels skulle få speltid och komma igång igen, dels göra AIK till ett topplag i allsvenskan.

Men så har det inte blivit.

Den danske mittfältaren har bara gjort tre matcher från start och fyra inhopp - och de senaste veckorna har han inte ens kunnat träna för fullt.

- Jag har haft problem med ljumsken, säger han till Fotbollskanalen.

Frågan är om det vänder nu?

På onsdagen gjorde Fischer nämligen sin första riktiga träning på flera veckor.

Annons

- Det var fint att få träna. Det kändes bra och så får vi se i morgon om jag kan köra på, säger han och fortsätter:

- Jag har varit lite för mycket i gymmet under de senaste åren. Det är inte roligt. Så det var kul att komma ut och träna i solen.

Hur ser du på dina första månader i AIK?
- Jag hoppades få spela fotboll och att hålla mig skadefri och få ett ansvar som jag blev lovad av klubben. Det har varit en svår situation i klubben och resultaten har inte varit bra. Man kan inte alltid räkna med att få det som man vill i fotboll. Det är mycket som ska stämma. Det har varit lite svårare än vad jag tänkte mig. Men sådan är fotbollen.

Fischer berättar att det ibland har varit jobbigt att sitta bredvid och inte kunna hjälpa laget, framför allt när spelet har varit dåligt, men att det i vissa matcher har gått bättre att titta på.

Annons

- Sista matchen nu mot Kalmar var bra. Vi spelade bra. Vi var faktiskt det bästa laget, säger han.

Efter förlusten mot Malmö FF i början av maj klev Fischer av efter 41 minuter när det stod 1-3. Då skrev den förre AIK-mittfältaren Martin Mutumba att det var en fejkskada, något som Aftonbladet frågade om efter slutsignalen. Då lämnade Fischer intervjun.

- Det var oseriöst, säger Fischer nu.

- Därför gick jag därifrån. Det var oseriöst.

Hur upplever du allt kaos som har varit, bland annat avgick vd:n Manuel Lindberg som också var sportchef och den som värvade dig?
- Jag har faktiskt inte upplevt det som kaos. Jag har bara sett att vi har fått dåliga resultat. Manuel tog konsekvenserna av det, som en ledare gör. Jag tycker att han är en fantastisk person och hoppas att han hittar ett annat bra jobb, och att han nu får lite tid med sin familj, för det förtjänar han. Så jag har inte upplevt det som kaos. Men det är klart att det inte går bra när en chef är tvungen att avgå.

Annons

Hur ser du på nye sportchefen Thomas Berntsen?
- Jag har pratat med honom litegrann. Mitt intryck är att han är en väldigt seriös sportchef som vet vad han vill. Jag är säker på att det kommer att vara bra för klubben.

Hur ser du på din tränare Andreas Brännström, det har ju varit avgångskrav på honom också?
- Det vet jag inte. Det är inte mitt arbete. Det ska du fråga Thomas Berntsen om.

Vad tycker du som spelare då, backar du upp din tränare?
- Jag tycker att han är en tränare och att han sätter taktiken och bestämmer hur träningarna ska vara. Och vi som lag gör vårt yttersta för att vinna matcher med honom som tränare och med varandra som lag.

Publicerad 2023-06-07 kl 18:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto