Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Flera coronafall i Helsingborgs IF - söndagens match mot Djurgården kan skjutas upp

Allsvenskan

Sedan tidigare har Helsingborgs Armin Gigovic fått corona.
Nu har fler insjuknat i klubben.
- Vi har fått ytterligare ett fall i A-truppen och bekräftade fall U-truppen, säger Joel Sandborg till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

På söndag ska Helsingborg ta emot Djurgården men nu kan matchen skjutas upp. Skälet är att Helsingborg drabbats av ytterligare coronafall. Sedan tidigare är Armin Gigovic sjuk och nu är det ytterligare spelare drabbade.

- Vi har fått ytterligare ett fall i A-truppen och bekräftade fall U-truppen, säger klubbdirektör Joel Sandborg till Fotbollskanalen.

- Vi är osäkra vad som händer i truppen framåt och vill avvakta till i morgon och se hur det blir. Vi vet då om det är rätt att ställa in matchen eller ej. Om vi inte kan ställa slagkraftigt fall så måste vi undersöka om vi kan ställa in matchen, men det är inte vi som bestämmer, säger Sandborg.

ANNONS

Från början kom Sef-klubbarna överens om att spela match oavsett läge men nu menar Joel Sandborg att man eventuellt vänder sig till förbundets tävlingskommitté för att be om att få matchen uppskjuten. För två veckor sedan sköt man upp division 1-matchen mellan Landskrona Bois och Lindome på grund av att den senare klubben drabbats av flera coronafall.

Joel Sandborg avstår från att berätta vem av A-truppens spelare som blivit sjuk.

- Vi vill inte gå ut med vem det är i det här läget, men kanske när vi fått reda på mer och ser hur det utvecklas.

Bosse Andersson, sportchef i Djurgården, menar att Helsingborg har informerat Stockholmsklubben om läget.

- Vi har fått en uppdatering från Helsingborg, det har vi fått. Man vet ju egentligen inte hur många fall det handlar om. Vad jag kunde läsa mig till så har man gjort flera coronatester och avvaktar till imorgon, säger Andersson till Fotbollskanalen.

ANNONS

Känns det oroligt?
- Oroligt vet jag inte. Jag kan ju bara uttala mig om hur vi agerar i Djurgården och där känner jag mig väldigt trygg. Vi har strikta restriktioner som vi har klassat upp här den senaste tiden för att sådana här saker kan hända. Jag känner mig väldigt trygg för Djurgårdens del. Vi har precis varit i Europa och har bra rutiner. Men det är klart man reagerar när uppgifter som dessa kommer ut. Det finns ett protokoll och det är klart att det finns en kontakt mellan vårt medicinska team och Helsingborg.

Har det varit flera inblandade i processen?
- Det kan jag inte svara på. Vi får fokusera på det vi kan göra. Vi har en match och träning imorgon och avresa mot Helsingborg imorgon. Det är där vi är nu.

Även HIF:s ordförande Krister Azelius bekräftar fler coronafall i A-trupppen.

ANNONS

- Vi har konstanterat ett fall till i A-truppen, det kan jag bekräfta. Men jag är obekväm att uttala mig om det medicinska, säger Azelius till Fotbollkskanalen.

Kan söndagens match mot Djurgården påverkas?
- Ja, vi har pratat om att den kan drabbas i detta nu. Och drabbas i den bemärkelsen att vi har en coronasituation med Gigovic och ytterligare en spelare som kan göra att matchen kan påverkas. Men att vi begär att matchen inte ska spelas, där är vi inte just nu.

Även Azelius avstår från att berätta vem av A-truppens spelare som insjuknat.

Helsingborg IF:s match mot Djurgården är planerad att spelas söndagen den 30 augusti med avspark 14.30 på Olympia.

Publicerad 2020-08-28 kl 17:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto