Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Flera IFK-spelare missar Tromsø - Stahre ser fram emot dubbla träningsmöten: "Annorlunda matcher"

Allsvenskan

DEHESA DE CAMPOAMOR. Blåvitt saknar flera spelare mot Tromsø.
En av spelarna, där det är lite ovisst, är veteranen Marcus Berg.
- Sannolikt inte, snarare blir det andra matchen, säger tränaren Mikael Stahre till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg ligger sedan i slutet av förra veckan på träningsläger i Spanien, och spelar på måndag sin första träningsmatch under lägret mot Tromsø, som i fjol slutade på sjunde plats i Eliteserien.

Inför matchen ger Blåvitt-tränaren Mikael Stahre besked om att alla spelare inte är tillgängliga, och att vänsterbacken Anders Trondsen, mittfältaren Abundance Salaou och offensiva spelarna Eman Markovic och Linus Carlstrand definitivt missar träningsmatchen.

- De får betraktas som skadade och är inte tillgängliga, då de inte tränat det sista, säger Stahre till Fotbollskanalen.

Stahre kan vidare inte svara på om någon av spelarna kan tänkas vara redo till lördagens andra och sista träningsmatch under lägret mot danska Viborg. 

ANNONS

- Jag tror spontant att Eman Markovic är närmast, men vi får ta det dag för dag. Först ska vi spela match i morgon, och sedan har vi tisdag, onsdag, torsdag, fredag innan det är match på lördag.

Samtidigt lär inte högerbacken Sebastian Ohlsson, som missade senaste träningsmötet med Halmstads BK, och Marcus Berg, som vilat från matchspel så här långt i år, komma till spel.

- De är aktuella, och vi diskuterar upplägget med dem, men sannolikt inte, snarare blir det andra matchen, men det allra sista beslutet tar vi i kväll.

Stahre har samtidigt inte bestämt sig för upplägg kring speltid och vilka spelare som startar matchen.

- Det är andra saker som spelar in när man tar ut ett lag till en träningsmatch. Det är framför allt spelares fysiska status, vilka som spelat de första träningsmatcherna, vilka som inte spelat och vilka som är i behov av speltid, säger Stahre och fortsätter:

ANNONS

- Vi jobbar även självklart vidare med någon form av kontinuitet och det vi arbetat med. Relationer och kontinuitet är en viktig del, men i det här läget är det inte utifrån det som jag tar ut laget. I normala fall gör man kanske allt för att hitta helt rätt, men nu är det andra värden med en träningsmatch. Man tittar på fysisk, status och hur de närmaste veckorna kommer se ut.

Finns det vissa specifika delar som du vill ska fungera?
- Självklart vill vi ha det så väloljat och synkroniserat som möjligt. Jag tycker att det varit helt okej i de första träningsmatcherna, men vi har varit lite för långsamma, och vi har mött motståndare, där vi haft klart mycket mer boll. Vi har fortfarande en ambition om att äga mer boll än motståndaren, men Tromsø är ett spelskickligt lag som vill ha boll, precis som Viborg, säger tränaren och fortsätter:

ANNONS

- Det blir annorlunda matcher, där vi måste försvara oss i normalhöjd och lägre. Nu har vi försökt pressa högre upp i planen, då de varit sådana motståndare, och sedan hoppas jag att vi kan behålla hastigheten i vårt spel. Motståndarna har gjort oss långsamma och backat in ganska lågt och kompakt. Då tycker jag att vi tagit för mycket tid med bollen, så det är framför allt att öka hastigheten och intensiteten i spelet.

Är det någon av de yngre som du är extra spänd på att se i morgon?
- Det är väl ingen specifik så, men jag tycker att Anton Kurochkin och Johannes Selvén, som är de som kommit in senast, gjort det bra. De har varit med, och sedan får vi se hur vi väljer att matcha dem i morgon, säger tränaren.

Publicerad 2023-02-05 kl 20:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto