Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Flyttat Skånederby kan skapa kaos

Allsvenskan

Bojkott och biljettkaos kan störa den allsvenska premiären i Skåne.
Det är flytten av derbyt Trelleborg-Malmö till Malmö som ställer till det.

Söndagens säsongspremiär i Skåne skulle ha förgyllts med mötet Trelleborgs FF-Malmö FF på Vångavallen i Trelleborg. Men i onsdags kom beskedet att Vångavallen inte är spelbar och i stället flyttas matchen till mästarlaget Malmös hemmaarena.
-Det är ordningsmakten som sagt att Swedbank stadion var enda alternativet, förklarar Trelleborgs marknadschef Barbro Bengtsson.

De cirka 9 000 biljetter som köpts till Vångavallen gäller men det är inga bestämda platser i Malmö. Förköp kan bara göras till Malmös läktarsektion, resten av biljetterna säljs kontant på söndag från 13.00 inför matchstarten 16.30 vilket kan skapa ett biljettkaos.

ANNONS
-Vi har försökt att informera så mycket som går. Och om folk bara kan komma i tid så ska det nog gå bra. Men man måste förstå att det är ett arrangemang med 9 000 bokade personer, inte en lunch, som flyttas, säger Bengtsson som hoppas på 13-14 000 åskådare.

Att det blev just Malmös hemmaarena är kontroversiellt och en del supportrar tänker bojkotta säsongspremiären.
-Malmö är vår värsta konkurrent, det är årets match på Vångavallen och en mardröm att bjuda MFF på den extra hemmamatchen. Vi vill markera att det är fel att spela i Malmö, säger Sebastian Lövgren ordförande i supporterklubben Blue Fanatics till Sydsvenskans nätsida.

-Det är trams tycker vi. Om det är någon gång vi behöver extra stöttning så är det nu. Och vår supporterklubb True Blues uppmuntrar inte till bojkott, säger klubbdirektören Lasse Larsson.

ANNONS

Finns det något positivt med flytten, till exempel ekonomiskt?
-För att det ska bli något över behövs det kanske 15-16 000 åskådare. Men det är osäkra siffror, vi får sätta oss nästa vecka och räkna ihop allt, säger Larsson.

TT

Publicerad 2011-04-01 kl 15:13
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto