Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Folk i Ängelholm tar oss inte på allvar''

Ängelholm på väg upp i allsvenskan. Men ointresset och Rögle-dominansen frustrerar superettan-sensationen.
– Ängelholms-borna tar oss inte på allvar, de ser oss inte som ett elitlag, säger klubbchefen.

Ängelholm leder superettan på 42 poäng, tre poäng före tvåan Åtvidaberg.
Nio omgångar återstår och laget har en gyllene chans att för första gången i klubbens historia få spela i allsvenskan nästa år.

Men Ängelholmsborna tycks envist gå och vänta på att Rögles hockeysäsong ska dra i gång.
Ja, de går inte på fotboll i alla fall. I den senaste hemmamatchen – mot Västerås – kom 1 013 närmast sörjande supportrar till Ängelholms IP.

– Folk här har inte insett att vi har stora mål. De tar oss inte på allvar, utan tänker att vi inte är ett elitlag. De tänker i stil med att "det här kommer aldrig hålla i längden", säger klubbchefen Jörgen Ljungquist till FotbollDirekt.se.

Frustration men klubben har ändå förhoppningar om att kunna ändra på den saken. "Stora" publikmatcher på hemmaplan som mot Skånerivalen Landskrona BoIS och Hammarby återstår ännu för ÄFF.

– Vi har våra bästa publikmatcher kvar. Intresset ökar hela tiden och det kommer mer folk.  Jag tror på en publiktillströmning om vi skulle gå upp i allsvenskan, säger Ljungquist.
– Den 9 september mot Landskrona kommer de visa oss på teve för första gången på hemmaplan. Bara en sådan sak!

Jörgen Ljungquist beskriver den sportsliga framgången som fantastisk. Han vill dock inte ta ut avancemanget till allsvenskan i förtid.

– Vi njuter av situationen just nu, känslan är fantastisk. Vi har 13 raka matcher utan förlust och det ser himla bra ut, vår spelidé med en bra målvakt och stabil backlinje. Men vi vill inte ta ut något i förskott.

Publicerad 2011-08-23 kl 18:56
Annons
Annons
Annons