Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Förbannad Dif-manager hyllar Mjällby: ”Ruskigt imponerande”

Djurgårdens manager Magnus Pehrsson kokade efter gårdagskvällens tunga förlust - men imponeras stort av Mjällby:
- Mjällby är ruskigt och imponerande effektiva, säger Pehrsson.

Hemmastarka Mjällby fortsätter att besegra Djurgården på Strandvallen och för Mjällbys Daniel Nicklasson är det bara logiskt.
– Det är tufft att komma hit och spela mot oss, säger Daniel Nicklasson till FotbollDirekt.se.2010 blev det förlust med 3-0 på Strandvallen för Djurgården. Förra årets bortamatch mot Mjällby slutade också med samma siffror för Dif. Gårdagens 3-4-förlust kom därför inte som någon rejäl överraskning. De blårandiga har stora svårigheter när de åker till Blekinge.

Men hade laget stått för en bättre första halvlek än vad man gjorde i går, så hade man mycket väl kunnat ta med sig alla tre poäng hem. Två mål och ett försök till forcering i den andra halvleken räckte inte för Djurgården.– Det var underhållning på hög nivå. Vi är fruktansvärt effektiva i den första halvleken och vi gör mål på de chanserna vi får. De får 4-1 innan paus och i den andra halvleken trycker de på, och de har allt att vinna. Vi är passiva, alldeles för passiva, och låter de ta tag i spelet och kommer liksom inte ur det, fortsätter Mjällbys Daniel Nicklasson.

Kände ni oro någon gång under matchen?
– Ja, när bollarna började trilla in. Vid 4-2 tycker jag kanske att Asper ska kunna ta den, den är tung. När de sedan gör 4-3 och det är några minuter kvar så gäller det bara att hålla undan. Det är tre poäng och det är skitsamma om vi vinner på det här sättet, bara vi tar tre poäng.

Magnus Pehrsson var heller inte speciellt nöjd med sitt lags spel under de första 45 minuterna – av förklarliga skäl. Och han tog i med en utskällning i paus.
– Vi gör ju en bedrövlig första halvlek, i kombination med att Mjällby är ruskigt och imponerande effektiva. Det vi pratade om i paus var att åka härifrån med någon slags heder i behåll, om man nu kan det. Den andra halvleken är godkänd, säger managern.

Djurgården har alltså fortsatta problem borta mot de gulsvarta – och Daniel Nicklasson är nöjd med Mjällbys hemmaspel.
– Vi är bra här hemma och fortsätter på den inslagna vägen från förra året. Det är tufft att komma hit och spela mot oss och vi ska fortsätta ha den mentaliteten.

Publicerad 2012-04-21 kl 11:25
Annons
Annons
Annons