Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Förbannad Sef-bas vill ta strid mot polisnotor

Allsvenskan

Stockholmsklubbarna rasar mot att polisen drar in rabatten för bevakningen. De får stöd av Sef-ordföranden Lars-Christer Olsson, som är mycket irriterad över beslutet.

– Beslutet är helt huvudlöst, illvilligt och töntigt. Det känns som polismästaren i fråga borde syssla med något annat, säger Olsson till FotbollDirekt.se.

Ordföranden för Föreningen Svensk Elitfotboll (Sef) och förre Uefa-pampen Lars-Christer Olsson är starkt kritisk till länspolismästaren Mats Löfvings beslut att ta bort den 75-procentiga rabatt som AIK, Djurgården och Hammarby har haft på polisinsatser under allsvenska matcher.

– Vi tycker det är ett huvudlöst, illvilligt och provocerande beslutet de har fattat, säger Olsson till FotbollDirekt.se.

Det är framför allt alla våra supportrar som provoceras av den här handlingen.

ANNONS

– Dels är det förvånande att polismästaren i Stockholm går emot en enhetlig polisstyrelse där alla partierna är överens om att tillämpa rabatten tills dess att regeringens utredare i huliganfrågan, Björn Eriksson, har lagt sitt förslag till beslut. . Eftersom att Eriksson redan i delbetänkandet har tagit ställning till det som är på tapeten där han föreslår att slopa kostnaden för klubbarna helt och hållet, så istället höjer man den från 25-procentig till 100-procentig kostnad.

Lars-Christer Olsson fortsätter:


– Polismästaren gör sin egen tolkning mitt under pågående arbete och det är allt annat än vettigt. Detta är kostnader som klubbarna inte har råd med. Då kan klubbarna tvingas ta ställning till det och kan då välja att kanske spela utan publik. Då kommer all den publiken vara ute på Stockholms gator och torg, och vem ska ta ansvar för det som händer där? Det är helt tokigt det som händer nu, vi har samarbetat med polisen i flera år både genom fotbollen och ishockeyn för att skapa en bättre miljö kring arrangemangen. Och så äventyrar polisen själv det vi tillsammans byggt upp, jag förstår ingenting.

ANNONS

Vad kan Sef göra för att stötta klubbarna?
– Vi kan inte göra något annat än att försöka påverka de som har inflytande över processen, de enskilda klubbarna det drabbar måste ta ställning till vad de kan göra.
– Klubbarna känner huvudsakligt ansvar till spelare och supportrar och kommer säkert göra vad man kan för att klara ut det. Men summorna som är nämnda nu kommer betyda att klubbarnas ekonomi kommer äventyras om inte beslutet ändras.

Olsson riktar sylvass kritik mot länspolismästaren Mats Löfving.
– En polismästare som går emot sin egen styrelse, man kan fråga sig om han verkligen har förtroende och kan sitta kvar? Det hade inte varit acceptabelt någon annanstans. Det känns som polismästaren i fråga borde syssla med något annat, jag har väldigt svårt att förstå vad som ligger bakom detta beslut. Om han känner press från sin egen organisation eller om det är någon taktik från hans sida eller vad det nu handlar om. Det är befängt och farligt.

ANNONS

Hur ser en sådan här diskussion ut i andra delar av fotbolls-Europa? Existerar den ens?
– Diskussionen om huruvida en klubb är ett idrottsaktiebolag eller en ideell föreningen förekommer, så vitt jag vet, inte alls internationellt och den diskussionen är förstås helt ovidkommande.Att polisen ska avgöra huruvida ett aktiebolag eller en förening som följer RF:s (Riksidrottsförbundet) stadgar ska debiteras olika är okunnigt och huvudlöst, det är inget som polismyndigheten ska gå in och tolka överhuvudtaget, avslutar Olsson.

Publicerad 2012-10-12 kl 11:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto