Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Förbättrat skadeläge i MFF – Binaku och Traustason på väg tillbaka: ”Rusar inte fram”

Allsvenskan

MALMÖ. Malmös nyförvärv Egzon Binaku och Arnor Traustason närmar sig fotbollscomeback, men lär inte debutera på fredag.
Det öppnar för talangerna Samuel Adrian och Felix Konstandeliasz i startelvan.

Foto: Bildbyrån

Under den senaste tiden har två spelare saknats från Malmö FF:s träningar, nyförvärven Egzon Binaku och Arnor Traustason. Bägge har små skador som gör att de lär missa matchen mot Flora på fredag, men ska sedan träna bättre på träningslägret i USA nästa vecka. Binaku var ute en kort stund på dagens träning. 

- Binaku är i slutfasen. Han har några moment till han ska klara av, men vi rusar inte fram med honom, säger fysioterapeuten Jesper Robertsson. 

- Men vi ska nog inte räkna med honom (mot Flora).

- Arnor har börjat med lite lätt jogging där inne. Kör bra styrkemoment. Vi stegrar enligt plan, men kommer inte påbörja någon fotbollsträning den här veckan utan det hoppas vi med när vi kommer till Florida. 

ANNONS

Rasmus Bengtsson var tidigare borta efter en smäll, men har tränat för full i två träningspass. Laorent Shabani fick också problem efter lördagens träningsmatch, men om allt går som det ska så är han spelbar mot Flora. 

Förutom Binaku och Traustason är det två spelare till som inte lär spela mot Flora. Behrang Safari är ledig av privata skäl och det är tveksamt ifall han spelar, enligt Magnus Pehrsson.

Dessutom jobbar den brottsmisstänkte spelaren med att komma ifatt fysiskt. 

- Min tanke var att han inte var aktuell för de två första träningsmatcherna, säger Pehrsson.

- Det är fortfarande så att i spelmoment, som elva mot elva, så syns det att han inte varit med och spelat den typen på ett tag. Jag tror han mår bra av att träna på innan det är matchdags. 

Spelarbristen gjorde att två talanger tog plats i den annars ordinarie startelvan på dagens träningen: Samuel Adrian som vänsterback och Felix Konstandeliasz som yttermittfältare. Adrian är egentligen innermittfältare, men testas som vänsterback i och med frånvaron av vänsterbackar, även om både Andreas Vindheim och Eric Larsson kan spela där. 

ANNONS

- Samuel gjorde det bra senast och det kan vara kul att se en del av matchen med honom igen.

Dessutom har Dennis Hadzikadunic lånats ut under veckan, ett halvår till Trelleborg. Det tillsammans med några försvarares frånvaro gjord att U19-spelaren Noel Hansson tränade med A-laget idag. 

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-23 kl 13:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto