Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Förbundet: "Det här är jättetråkigt"

Foto: Scanpix

Lotta Schelin missar årets fotbollsgala

Lotta Schelin missar årets fotbollsgala på grund av att den ligger mittemellan Lyons Champions League-åttondelsfinalerna.

– Det är tråkigt att de inte kan komma, de är dem förtjänta av. Men vi vet inte ännu om det kommer bli någon förändring till nästa år, säger Camilla Hagman, kommunikationsansvarig på Fotbollförbundet,

Både damlandslagets Lotta Schelin och Caroline Seger missar Fotbollsgalan på grund av att den ligger mellan deras Champions League-matcher. Båda har uttryckt sin irritation över att förbundet för sjunde året i rad lägger galan mittemellan damernas Champions League.

– Vi ska göra en översyn på galan tills nästa år, och där är tidpunkten en av de parametrarna som vi kommer titta extra på. Vi vill såklart ha alla profiler på plats, säger Camilla Hagman.

Anledningen till att galan läggs nu är att herrlandslaget har samling och det är svårt att få loss herrarna vid ett annat tillfälle.

– Klubbarna på herrsidan släpper inte spelarna om det inte är landslagsuppehåll. Och nu när många är ute och spelar i Europa är det lättast att lägga galan vid en landslagssamling. Det är ett svårt pussel att lägga. Herrarna är tillgängliga när damerna inte är det, och vice versa.

Camilla Hagman säger att man inte säkert vet att det kommer att bli en förändring till nästa år, utan att man kan hamna i samma situation även 2015.

– Vi diskuterar inga konkreta lösningar än och kan inte säga om det ens kommer att ändras till nästa år.

Publicerad 2014-11-06 kl 15:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons