Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Förbundet varnar Dif: "Straffbart att släppa in 1-0"

Fotbollförbundet varnar Djurgården för att medvetet släppa in mål mot Malmö i omspelet.
- Det vore straffbart, säger tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager till fotbollskanalen.se.

Debattens vågor svallar höga i efterdyningarna av domen mellan MFF och Dif. Disciplinnämnden anser sig inte kunna säkerställa vem eller vilka som kastade knallskotten vid mötet i juli – och därför ska matchen spelas om.

Ingendera av föreningarna pekas ut som mer skyldig än den andra.

Samtidigt är de flesta Malmöanhängare upprörda över att deras lag nu tvingas börja om från 0-0, eftersom Dardan Rexhepi ju hann sätta ledningsmålet innan det ursprungliga mötet bröts efter elva minuter.

Många tycker att Djurgården av rättviseskäl borde tillåta sin motståndare att helt sonika göra 1-0. Som en gest av sportslighet. En som egentligen helst hade sett det scenariot är Dif:s egen säkerhetsansvarige Mats Jonsson, men han hänvisar till regelverket och hävdar att det inte är möjligt.

Om Dif låter Malmö ta ledningen strider det mot tävlingsbestämmelserna, hävdar Jonsson, och får medhåll av ordföranden Tommy Jacobson. Enligt den sistnämnde skulle Dif kunna fällas på punkten att man ”måste ställa upp med bästa lag i syfte att vinna varje enskild match”.

- Den punkten är visserligen borttagen från våra tävlingsbestämmelser. Men att släppa in ett mål frivilligt strider ändå mot sportsligheten. Det vore inte ”fair play”, även om det rent formellt inte finns någon konkret bestämmelse som förhindrar ett sådant agerande, säger tävlingskommittens ordförande Gerhard Sager till fotbollskanalen.se.

Skulle man kunna straffa Djurgården om de släppte in målet?
- Ja, det skulle man kunna göra. Om inte annat kan man anmäla dem för osportsligt beteende. Det är fullt tänkbart, säger Sager.

Vilket straff riskerar de i så fall?
- Det vågar jag inte yttra mig om. Men Dif har en poäng i sina uttalanden, om att det vore anmälningsbart och bestraffningsbart att låta Malmö göra 1-0 obehindrat.

Publicerad 2011-09-07 kl 23:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons