Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förbundet varnar Dif: "Straffbart att släppa in 1-0"

Allsvenskan

Fotbollförbundet varnar Djurgården för att medvetet släppa in mål mot Malmö i omspelet.
- Det vore straffbart, säger tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager till fotbollskanalen.se.

Debattens vågor svallar höga i efterdyningarna av domen mellan MFF och Dif. Disciplinnämnden anser sig inte kunna säkerställa vem eller vilka som kastade knallskotten vid mötet i juli – och därför ska matchen spelas om.

Ingendera av föreningarna pekas ut som mer skyldig än den andra.

Samtidigt är de flesta Malmöanhängare upprörda över att deras lag nu tvingas börja om från 0-0, eftersom Dardan Rexhepi ju hann sätta ledningsmålet innan det ursprungliga mötet bröts efter elva minuter.

Många tycker att Djurgården av rättviseskäl borde tillåta sin motståndare att helt sonika göra 1-0. Som en gest av sportslighet. En som egentligen helst hade sett det scenariot är Dif:s egen säkerhetsansvarige Mats Jonsson, men han hänvisar till regelverket och hävdar att det inte är möjligt.

Annons

Om Dif låter Malmö ta ledningen strider det mot tävlingsbestämmelserna, hävdar Jonsson, och får medhåll av ordföranden Tommy Jacobson. Enligt den sistnämnde skulle Dif kunna fällas på punkten att man ”måste ställa upp med bästa lag i syfte att vinna varje enskild match”.

- Den punkten är visserligen borttagen från våra tävlingsbestämmelser. Men att släppa in ett mål frivilligt strider ändå mot sportsligheten. Det vore inte ”fair play”, även om det rent formellt inte finns någon konkret bestämmelse som förhindrar ett sådant agerande, säger tävlingskommittens ordförande Gerhard Sager till fotbollskanalen.se.

Skulle man kunna straffa Djurgården om de släppte in målet?
- Ja, det skulle man kunna göra. Om inte annat kan man anmäla dem för osportsligt beteende. Det är fullt tänkbart, säger Sager.

Vilket straff riskerar de i så fall?

Annons
- Det vågar jag inte yttra mig om. Men Dif har en poäng i sina uttalanden, om att det vore anmälningsbart och bestraffningsbart att låta Malmö göra 1-0 obehindrat.

Publicerad 2011-09-07 kl 23:25

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto