Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förbundsjurister inkopplade i Agardius-fallet: "Vi och Norrköping är överens"

Allsvenskan

Viktor Agardius övergång till Norrköping blev infekterad
Nu har Mjällby och Peking kommit överens om att Svenska fotbollförbundets jurister ska titta närmare på fallet.
- Juridiskt sett hade Agardius ett avtal med oss, säger Mjällbys ordförande Magnus Emeus till Blekinge Läns Tidning.

Foto: Bildbyrån

Det var den 9 februari som Viktor Agardius presenterades som ny spelare i IFK Norrköping. Men försvarsspelarens påskrift var inte oproblematisk.

Några dagar tidigare var han nämligen muntligt överens med Mjällby om ett nytt avtal, en klubb som Agardius spelade för förra säsongen.

En som rasade över Agardius beteende var Mjällbys sportchef Hans Larsson som fick ett samtal av Agardius där han meddelade att det blir Norrköping i stället för Maif.

- Jag trodde att han skojade först. Allt var klart och han hade muntligt sagt ja till oss. Vi fotade honom på kvällen i söndags och skulle skrivit kontrakt med honom i dag på förmiddagen, sa Larsson till Kristianstadsbladet och fortsatte:

Annons

- Men uppenbarligen så har Viktor ingen moral i kroppen. Han ringde mig igår kväll och sa att han hade bestämt sig för Norrköping hur fan man nu kan göra det när man har ett muntligt avtal med en annan klubb.

Efter att övergången blev officiell bemötte Agardius kritiken för Fotbollskanalen.

- Ja, vi hade en muntlig överenskommelse. Helt klart. Det hade vi och vi var långt gångna i det. Sedan dök det här upp och då blev det så här, sa han bland annat.

Efter övergången har också Mjällby velat ta det hela vidare för att se om man kan kompenseras på något sätt och det har tidigare rapporterats om att klubben haft kontakt med IFK Norrköping kring fallet.

Nu berättar Mjällbys ordförande Magnus Emeus att Svenska fotbollförbundets jurister kopplats in i fallet.

- Vi och IFK Norrköping är överens om att juristerna ska få titta på det, säger han till Blekinge Läns Tidning.

Annons

Emeus menar vidare att ett muntligt avtal, som man hade med Agardius, är minst lika bindande som ett skriftligt.

- Juridiskt sett hade Agardius ett avtal med oss. Han var bunden av det. Han bröt avtalet. Hur hanterar man det? Ja, normalt sett är det den köpande parten som då ska betala, säger Emeus.

Ordföranden berättar vidare att Norrköpings förklaring till varför de kontaktade Agardius var att de inte visste hur nära Agardius var ett Mjällby-avtal. Enligt östgötaklubben ska dessutom Agardius inte ha sagt att det fanns en muntlig överenskommelse med Mjällby.

- Det är viktigt att också köpande klubb försäkrar sig om att det inte redan finns ett avtal. Jag sa till Hunt att även om ni inte visste så hade vi ett avtal. Vi har lagt ned både tid och pengar på att försäkra oss om Viktor Agardius. Vem ska ersätta oss för det?, säger Emeus.

Annons
Publicerad 2021-02-23 kl 18:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto