POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Formtoppat Gais tror på utklassning

INFÖR HALMSTAD-GAIS

Mardrömsstart i premiären. Men med Wandersons inträde har Gais hittat storformen.
- Jag tror vi kör över Halmstad, säger Mervan Celik.

HALMSTAD

Preliminär startelva (4-5-1): Nauzet Perez - Emil Salomonsson, Richard Magyar, Tomas Zvirgzdauskas, Marcus Olsson - Javi Hernandez, Jonas Saevarsson, Ivan Diaz, Raul Ruiz, Michael Görlitz - Joe Sise

Skador/avstängningar: Zamora (a), Christian Järdler (s), Viktor Ljung (s).

Håll ögonen på: Richard Magyar. Halmstads 19-årige mittbackslöfte har fått en ordinarie tröja i år och har än så länge tagit chansen. Den 192 centimeter långa Lundasonen ställs nu på tuffast tänkbara motstånd när Wanderson och Alvaro Santos kommer till Örjans Vall.

Halmstad-snack:

- Jag är riktigt stolt över laget. För mig är de hjältar efter prestationen i måndags. Inte någon gång under fjolåret kom ett lag till Malmö och spelade så som vi gjorde, säger HBK-tränaren Josep Clotet Ruiz till klubbens hemsida.

- GAIS är ett bra och svårt lag att möta. Och enligt mig har de ett av seriens bästa anfallspar i Wanderson och Alvaro Santos.

- När det gäller vem som spelar på Zamoras plats i startelvan så tas beslut på matchdagen. Det är många spelare som har gjort bra ifrån sig och det blir upp till oss att ta ut den som förtjänar det allra mest.


GAIS

Preliminär startelva (4-4-2): Dime Jankulovski - Richard Ekunde, Calum Angus, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Eric Bassombeng, Reuben Ayarna, Johan Mårtensson, Mervan Celik - Wanderson, Alvaro Santos.

Skador/avstängningar: Richard Spong (s), Mohammed Abdulrahman (s), Joakim Edström (s), Romarinho (s).

Håll ögonen på: Wanderson. Kan man välja någon annan här? Efter den storstilade comebacken har brassestjärnan fått en till vecka i benen. Glänser på träning och verkar njuta av att vara tillbaka på västkusten. Halmstad får det jobbigt.

Gais-snack:

- Jag tror aldrig vi har haft en så här stark trupp i Gais. Det är klart att det finns förväntningar på oss nu, men jag tror vi kör över Halmstad, säger Gais Mervan Celik till FotbollDirekt.se.

- Vi skulle bara vinna mot Trelleborg. Alla gick ut och gjorde jobbet och vi satte våra chanser.

- Men det är tidigt att säga var vi ligger. Nu är det Halmstad som gäller och det är upp till oss själva hur det ska se ut. Vi kan inte titta tillbaka på Trelleborgsmatchen, den är historia nu.

- Jag själv bryr mig inte så mycket om vilka vi möter. Men man har väl hört att Halmstad har en ny tränare och sådär.

- Första målet kommer att bli väldigt viktigt, de som gör det kommer att äga matchen.

FD-KOMMENTAR:

Zamoras utvisning fällde Halmstad mot Malmö FF - men fram till dess gjorde HBK en imponerande insats mot svenska mästarna senast. Lovorden var stora från "Pep" och kanske, kanske har den spanska revolutionen börjat visa vad som komma skall.

Mot Gais finns en bra chans att hämta första trepoängaren. I hemmalaget är det stora frågetecknet vem som ersätter avstängde Zamora. Javi Hernandez ligger nära till hands, men även unge Shkodran Maholli som startade premiären samt den bortglömde Anel Raskaj kan vara aktuella. Peps taktiska upplägg mot Gais lär avgöra vem det blir.

Oavsett så kommer HBK få tufft motstånd på lördagen. Efter den tunga premiärförlusten har allt ställts på ända med Wandersons inträde och plötsligt ser vi ett uppumpat Gais som svämmar över av självförtroende. Brasseduon på topp har ensamma kapaciteten att avgöra matchen mot Halmstad om humöret är det rätta.

Två lag med uppåtgående trender bäddar för en jämn och välspelad match. Avgörande blir hur HBK kan hantera en inspirerad Gais-offensiv och den ständiga kampen om mittfältet.

Publicerad 2011-04-15 kl 19:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå