Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Förre allsvenske spelaren bryter tystnaden: "Alla vet att det här inte är rätt"

Allsvenskan 2021-12-01 kl 17:27

Han friades i tingsrätten efter misstankar om mutbrott och spelfusk.
Nu, efter förhandlingarna i hovrätten, bryter den tidigare allsvenske spelaren tystnaden.
- Alla vet att det här inte är rätt, säger spelaren enligt Expressen.

Foto: Bildbyrån

En tidigare allsvensk spelare åtalades tidigare i år misstänkt för mutbrott och spelfusk. Detta efter att spelaren, enligt åklagarsidan, medvetet ska ha tagit ett gult kort i en allsvensk match 2019 i utbyte mot ett lån på 300 000 kronor av en medåtalad.

När domen föll i Malmö tingsrätt i somras friades spelaren på båda åtalspunkterna.

"Tingsrättens slutsats är att omständigheterna med viss sannolikhet talar för att överenskommelse om lån träffats mot att fotbollsspelaren agerade på visst sätt i kommande match och att bettarna därmed skulle vinna pengar genom fusk. Med hänsyn till de tilltalades förklaringar och utredningen i målet kan tingsrätten dock inte dra en tillräckligt säker slutsats. Därför frias de åtalade", motiverade Malmö tingsrätt sin friande dom.

ANNONS

Domen överklagades till hovrätten av kammaråklagare Staffan Edlund, som anser att bevisen är tillräckliga för att leda till en fällande dom. Under onsdagen hölls den sista delen av förhandlingarna i hovrätten, där åklagarna yrkar på en villkorlig dom och dagsböter.

Efter rättegången svarade spelaren för första gången på journalisternas frågor. Spelaren säger att alla vet att det här inte är rätt.

- Alla, hela världen. Hela Sverige. Det är inte rätt, säger han enligt Expressen, och fortsätter:

- Du behöver inte gilla mig, du kanske inte gillar mig som fotbollsspelare. Men jag är en människa. Jag har också känslor. Nu har vi fått fram alla bevis. Vi har bevisen. Men nu får vi se, vi får vänta två veckor.

Spelaren blev avstängd från allt fotbollsspelande i hela världen i fyra år efter domen i tingsrätten. Det beslutet har spelaren överklagat till Riksidrottsnämnden.

ANNONS

- Jag har inte gett upp. Jag vet att jag är oskyldig. Det har jag vetat sedan dag ett. Var finns bevisen för att jag har gjort fel?, undrar spelaren.

Hovrättens dom meddelas om två veckor.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto