Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Förre Dif-kaptenen: "Skulle aldrig kunna spela för Hammarby eller AIK"

Johan Arneng blickar mot Sverige – men Djurgården vill inte värva guldhjälten. Läge för AIK eller Hammarby att ringa?
– Totalt otänkbart, säger han till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen tidigare rapporterat går mittfältarens kontrakt med Ålesund snart ut. I tidigare intervjuer har han öppnat för allsvenskan, och inte minst Stockholmsregionen där familjen byggt hus. Samtidigt säger Dif-managern Stefan Alvén att det för närvarande inte finns behov av Arneng i truppen, eftersom Daniel Sjölund och Kasper Hämäläinen varit så bra under säsongen.

- Så är det i fotboll. Det är klart att jag känner mig som en djurgårdare och att de varit prioritet ett om man ska hem till Sverige. Men jag köper deras resonemang och respekterar det, säger Arneng till fotbollskanalen.

Inom en vecka ska han få ett nytt kontraktsförslag at ta ställning till från Ålesund. Men framtiden ligger fortfarande öppen och det kan likaväl bli allsvenskan eller ett annat lag ute i Europa för 31-åringens del.

Hur pass känsligt vore det för dig att flytta till ett annat Stockholmslag?
- Det är inaktuellt att spela för något annat lag i Stockholm. Absolut otänkbart. Då tänker jag på Hammarby och AIK, för jag antar att det är främst dem du syftar på.

Nu spelar ju även Syrianska i Södertälje allsvenskt nästa säsong?
- Det blir en helt annan grej, men Hammarby och AIK skulle vara helt uteslutet. Det är svårt, jag har ju faktiskt ändå varit lagkapten i Djurgården under en period. Man får naturligtvis viss känsla för klubben när man spelat där fem år, vunnit två SM-guld och ett i cupen.

- Sedan skulle jag inte utsätta min familj för någon risk, oavsett om jag haft den här klubbkänslan eller inte. Men framför allt känner jag för egen del att jag aldrig skulle kunna spela för Hammarby eller AIK.

Vad är det som avgör vilket beslut du fattar i slutändan?
- Det är väl helheten. Vi har trivts väldigt bra här så för den delen skulle jag kunna tänka mig att vara kvar i Ålesund. Men det drar lite att flytta hem i och med att man har huset, där man vill slå sig till ro och så. Men samtidigt kan jag tänka mig att dra utomlands en sista gång om det är något som verkligen lockar. Det är lite öppet fortfarande, jag lyssnar på lite olika alternativ, även utomlands.

Hur sammanfattar du tiden i Ålesund?
- Den har varit mycket lärorik. Jag hade aldrig varit indragen i en bottenstrid förut. Första året fick vi kvala oss kvar i Tippeligan. Men sedan har vi sakta men säkert blivit bättre och bättre. Nu ligger vi fyra, femma och vann cupen i fjol. Det är en väldigt fin resa vi gjort och man får se hur fortsättningen ser ut, säger Arneng.

Publicerad 2010-10-27 kl 17:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons