Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Förre MFF-talangen kan vända hemåt: ”Intresse från svenska klubbar”

Foto: Bildbyrån

2012 utsågs han till MFF:s mest lovande 15-åring. Två år senare stack Zia Sakirovski till Holland - men intresse från superettan och allsvenskan kan nu få anfallaren att vända hemåt igen.
- Jag stänger inga dörrar, säger han till Fotbollskanalen. 

Zia Sakirovski blev en av de MFF-talanger som tidigt tog steget utomlands. Anfallaren hade då två år tidigare utsetts till klubbens mest lovande 15-åring och dessutom blivit den yngste matchdebutanten i U21-laget.

Flytten gick till AZ Alkmaar där Sakirovski fått en gedigen utbildning. Bland annat hade han under en tid legendaren Marco van Basten som tränare. 

- Det var riktigt häftigt. Som person är han helt lugn, har fötterna på jorden. Vi klickade jättebra, säger Sakirovski, som inte ångrar att han tog steget ut i Europa så tidigt.

- Jag behövde någonting nytt och jag är inte rädd för att testa annat. De här åren har varit mycket lärorika. Jag har vuxit, dels som fotbollsspelare, men också som person. 

Främst har det blivit matcher med B-laget och en del träningar och en försäsongsmatch med A-laget. Till sommaren går kontraktet ut och blicken har därför vänts hemåt igen. Sakirovski bekräftar att det finns intresse från ett flertal klubbar i Sverige.

- Det finns ett par klubbar i både allsvenskan och superettan, vi får se vad som händer. Kul att det finns intresse, att man inte är glömd, säger han.

Zia Sakirovski är långt ifrån ensam om att tidigt lämna MFF och Sverige, för att sedan återvända till svensk elitfotboll. Inför den här säsongen anlände bland andra både Dino Islamovic (Trelleborgs FF) och Deniz Hümmet (Gefle) till superettan.

- Man stänger inga dörrar, säger Sakirovski men medger att en återkomst i Malmö FF givetvis vore något alldeles speciellt:

- Det hade så klart varit väldigt stort. Men jag har inte så mycket problem med var jag spelar, vi får se helt enkelt.

Publicerad 2017-05-26 kl 08:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons