Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fortsatt Turkiet-intresse för Igboananike

Allsvenskan

Blytung säsong för Kennedy Igboananike - svag insats senast inför spioner från Turkiet. Trots det ger inte turkarna upp nigerianen.
- De tror på honom och vill se mer, säger en källa.

Kennedy Igboananike var Djurgårdens bäste målskytt i fjol med nio mål, och inför i år var hajpen stor kring 22-åringen - Igboananike jämfördes exempelvis med Mohamed Bangura i flera medier inför premiärderbyt mot AIK.

Men årets säsong är hittills en besvikelse för anfallaren som endast mäktat med två straffmål och har fått se flera matcher från bänken. Trots detta är Kennedy het utomlands. I morgon kväll följs han på plats av två turkiska förstadivisionsklubbar.

- De såg honom mot Häcken men är fortfarande intresserade och vill se mer innan de bestämmer sig, säger en turkisk källa med insyn till FotbollDirekt.se.

ANNONS

Igboananike var tillbaka i startelvan i söndags mot Häcken. Ingen stor match av vare sig Kennedy eller av Djurgården som lag, knappt en ordentlig målchans skapades. Men intresset är så pass seriöst att klubbarna vill se mer i morgon, enligt FotbollDirekts källa.

Med en skral säsong bakom sig och ändå konkret intresse - Dif vill trots allt behålla sin pilsnabbe anfallare. Igboananikes kontrakt går ut 2012 och möjligheterna att ta in pengar på en forward som har svårt att ta plats i startelvan lockar inte managern Magnus Pehrsson.

- Kennedy är precis som alla andra jätteviktig för att hjälpa oss att överleva den här säsongen. Jag räknar till fullo med att han kommer att stanna, sade Pehrsson nyligen till FotbollDirekt.se, men Dif-managern framhöll samtidigt att allt går att sälja till rätt pris.

ANNONS

- Han har ett år kvar på kontraktet och då ska det antingen förlängas eller så ska han hitta en ny klubb. Alla är till salu om någon är intresserad.

Publicerad 2011-08-24 kl 16:19
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto