Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

"Förut har man vetat exakt hur AIK är - så känner jag inte nu"

Foto: TT

 Under söndagen ställs Hammarby mot AIK i ett derby. Men vilket sorts AIK? Philip Haglund är osäker.
- Förut har man exakt vilka man ska spela mot. Så känner jag inte nu, säger han till Fotbollskanalen.

Hammarbys mittfältare Philip Haglund, 29, är laddad inför söndagens derby mot AIK hemma på Tele2 Arena.

- Kul att komma ut i hetluften. Det är sommarderby och vi har känts starka i derbyna som varit senaste tiden, speciellt det senaste året. Det är en bra känsla och vi går ut för att vinna, säger Haglund.

Att ni har ett bra derbyfacit (sex vinster på de åtta senaste matcherna mot AIK och Djurgården), är det något du trycker på i ditt eget huvud inför den här matchen?
- Det handlar väl mer om att när man väl går ut på planen så har man ett självförtroende med sig, man känner att man kan vinna. Det vore tyngre om man inte vunnit ett derby på tio matcher. Nu vet vi att vi kan vinna.

Haglunds bild av AIK är att laget haft en stor spelaromsättning den senaste tiden och därför är han osäker på vad som väntar på Tele2 Arena under söndagen.

- De har fått jobba för att få ihop laget, är lite min känsla. När man spelat många gånger mot AIK förut så har man vetat exakt vilka man ska spela mot. Så känner jag inte nu.

- Innan har jag alltid vetat hur AIK är, men jag är inte lika säker på spelarna som spelar nu.

Hur ser du på er situation just nu (Hammarby ligger på kvalplatsen)?
- Jag tycker såhär: ingen panik. Men ju längre säsongen går så måste vi klättra uppåt och varje poäng blir extrem viktigt för oss nu. Det blir väldigt avgörande vilka bollar som studsar rätt eller fel.

Hur tycker du att det har funkat spelmässigt under den senaste tiden?
- Det har varit till och från. Vi har varit lite bättre offensivt än defensivt. Vi har gjort mycket mål men inte vunnit ändå. Med målskörden vi har borde vi ha vunnit fler matcher.

Din status inför derbyt?
- Jag tycker att jag har haft en ganska bra vårsäsong, jag har känt mig i ganska bra form under våren. Jag har jobbat på under sommaren och haft lite småskavanker, men jag känner mig i bra form, säger Haglund.

Publicerad 2016-07-24 kl 06:07
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER