Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Från utbuad till derbyhjälte: ”Världens lyckligaste man just nu”

Allsvenskan

Lika utbuad som Mohamed Bangura blev under sitt inhopp i Elfsborgströjan mot AIK, lika hyllad blev anfallaren idag efter han avgjort derbyt mot Djurgården.
- Jag är världens lyckligaste man just nu, säger han till Fotbollskanalen.

1:38
Nästa

Avbryt
Försök igen

Mohamed Banguras resa fram till att bli derbyhjälte har varit lång. Vi alla minns AIK-supportrarnas burrop när anfallaren från Sierre Leone byttes in för Elfsborg i seriepremiären mot sin gamla klubb. Idag stod 26-åringen nedanför Norra Stå, två år senare, och fick ta emot hyllningarna från publikhavet på Friends Arena.

- Jag är den lyckligaste mannen på jorden just nu, berättade han efter för Fotbollskanalen.

Vad går igenom ditt huvud just nu?
- Jag vet inte...ett stort party, säger han med ett leende som sträcker sig över hela ansiktet.

Kunde du se det här hända under Elfsborgsperioden där du blev utbuad av AIK-fansen?

ANNONS
- Nej verkligen inte. Om jag hade varit gud så kanske jag hade svarat ja. Ärligt talat så visste jag att jag en dag skulle spela i AIK igen, och då skulle fansens ilska försvinna för att när jag gör min grej så är det en lätt sak att glömma. Men AIK-fansen var så frustrerade för att de inte förstod mig och jag var en motståndare på den tiden. Det var hårt för mig, men nu är allt väldigt bra.

Trots Noah Sonko Sundbergs röda kort i den första halvleken lyckades AIK hålla emot i den första halvleken. Gästerna tryckte ner AIK med ett snabbt passningstempo och det kändes som att ett Djurgårdsmål hängde i luften.

- Det var ett helvete. Djurgården var bolltrygga och spelade runt bollen väldigt fort. Det var inte roligt att spela fotboll i den första halvleken.

Ett nytt lag i andra
I den andra halvleken kom Djurgården ut som ett helt nytt lag. Man var passiva i sitt presspel och sänkte bolltempot vilket gav över matchens momentum till AIK. Efter att Jesper Arvidsson tacklat ner Kenny Pavey och gett AIK ett farligt frisparksläge kom också matchens enda mål – av just Mohamed Bangura.

ANNONS

- Det kändes inte som att vi var en man mindre i den andra halvleken då vi höll i bollen och gjorde det bra. Vi fick ett mål och vann.   

- Så det var inte roligt att spela fotboll. Men vi visste att vi kunde klara av det om vi bara spelade kompakt och höll samman laget och inte ge dem så mycket utrumme. Sedan i paus så pratade vi om hur vi skulle klara av det och sa: ”Ni går vi tio ut och bara kör”. För mig kändes det inte som att vi var en man mindre då vi höll i bollen och gjorde det bra. Vi fick ett mål och vann.

Du är en derbyhjälte nu som folk kommer komma ihåg i all evighet, hur känns det?
- Ärligt talat så har jag gjort mål i många derbyn tidigare, så det är inte så att det här var mitt första derbymål. Det här målet är dock väldigt bra då vi mötte ett formstarkt Djurgården som har gått många matcher utan att förlora.

ANNONS

- Vi är fortfarande obesegrade hemma och har fortfarande topplagen här hemma så det är väldigt viktigt för oss.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-10 kl 23:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto