Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Fredrik Ljungberg sörjer Stig Nilsson

En av Sveriges största fotbollsledare, Halmstads BK:s Stig Nilsson, har avlidit i en ålder av 76 år. HBK-eldsjälen sörjs av väldigt många - bland annat landslagsstjärnan och förre Halmstadsmittfältaren Fredrik Ljungberg.

- Jag blev mycket ledsen när jag fick det tragiska beskedet, Stig var en av dom riktigt stora ledarna som jag redan från början fick bra kontakt med i HBK.

- Han blev mer som en kompis. Jag käkade ofta i klubblokalen och Stig var alltid där och han brydde sig verkligen om mig, även innan jag var etablerad i A-laget. Och det sitter väldigt djupt, det kommer jag aldrig att glömma, säger Fredrik Ljungberg till Hallandsposten.

Stig Nilsson började sin ledarkarriär i HBK redan 1968. Fyra år senare blev han fotbollssektionens ordförande och låg bland annat bakom värvningen av tränaren Roy Hodgson. Under Stig Nilssons tid plockade Halmstad fyra SM-tecken, 1976, 1979, 1997 och senast 2000. Under ett årsmötet 2001 valde han att dra sig tillbaka, skriver Hallandsposten.

- Med Stigs bortgång är det en ledarepok som tar slut i svensk fotboll, säger HBK:s nuvarande ordförande Arne Ekstrand till tidningen.

FotbollDirekt.com

Publicerad 2008-05-28 kl 09:30
Annons
Annons
Annons