POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Fredrik Ljungberg sörjer Stig Nilsson

En av Sveriges största fotbollsledare, Halmstads BK:s Stig Nilsson, har avlidit i en ålder av 76 år. HBK-eldsjälen sörjs av väldigt många - bland annat landslagsstjärnan och förre Halmstadsmittfältaren Fredrik Ljungberg.

- Jag blev mycket ledsen när jag fick det tragiska beskedet, Stig var en av dom riktigt stora ledarna som jag redan från början fick bra kontakt med i HBK.

- Han blev mer som en kompis. Jag käkade ofta i klubblokalen och Stig var alltid där och han brydde sig verkligen om mig, även innan jag var etablerad i A-laget. Och det sitter väldigt djupt, det kommer jag aldrig att glömma, säger Fredrik Ljungberg till Hallandsposten.

Stig Nilsson började sin ledarkarriär i HBK redan 1968. Fyra år senare blev han fotbollssektionens ordförande och låg bland annat bakom värvningen av tränaren Roy Hodgson. Under Stig Nilssons tid plockade Halmstad fyra SM-tecken, 1976, 1979, 1997 och senast 2000. Under ett årsmötet 2001 valde han att dra sig tillbaka, skriver Hallandsposten.

- Med Stigs bortgång är det en ledarepok som tar slut i svensk fotboll, säger HBK:s nuvarande ordförande Arne Ekstrand till tidningen.

FotbollDirekt.com

Publicerad 2008-05-28 kl 09:30
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå