Gais 14 raka utan vinst - Häcken sexa

Hemmastarka Häcken besegrade Gais med 1-0 i torsdagens enda allsvenska match, ett resultat som innebär att Gais nu har spelat 14 matcher i rad utan seger.
-Återigen en 0-1-förlust. Det börjat bli jobbigt med dessa, sade Gais tränare Alexander Axén efter matchen.

Häcken tog med segern revansch för 0-3-förlusten i vårderbyt på Gamla Ullevi.
-Vi visste att det skulle bli en tuff match här på Rambergsvallen. Häcken är svåra på sin hemmaarena.

Positivt spel

Det blev en underhållande inledning på matchen med två positivt spelande lag.
Redan i tolfte minuten var Gais nära att ta ledningen när lagets brasilianske skytteligaledare Wanderson slog ett inlägg från vänster. Islänningen Hedinsson kom bra fram i straffområdet och nickade mot mål, men Christoffer Källqvist gjorde räddade.

Gais var det bättre laget i spelet på ytorna mellan straffområdena. I straffområdena var dock Häcken bättre. Lagets backlinje spelade bra och kontrollerade Gais attacker. Och i Gais straffområde skapade Häcken bra chanser.

I 42:a minuten tog också hemmalaget ledningen. På en dålig rensning av Gais hamnade bollen hos Erik Friberg på straffområdeslinjen och han slog bollen otagbart förbi Dime Jankulovski.

-Det är åttonde matchen i rad som vi gör första målet, och då brukar vi vara starka, sade Häckens tränare Peter Gerhardsson.

I 52:a minuten var Gais nära en kvittering när Wanderson försökte skruva in bollen vid bortre stolpen, men Källqvist gjorde en ny bra räddning.
Gais jagade en kvittering, men Häcken försvarade sig mycket bra. De fåtal gånger Gais kom till skott gick bollen högt över.

Tänker inte avgå

Efter förlusten mot Trelleborg krävde Gais klack att Alexander Axén skulle avgå.

-Jag tänker inte i de banorna, och sedan den matchen är det flera fans som har hört av sig i mejl och sagt att de stöder mig och att vill ha mig kvar.

Han har dock förståelse för den frustration som finns.
-Det är klart det är jobbigt för dem när vi inte vinner.