Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gais kan stoppa Santos: "Släpper honom nu om vi hittar en fullgod ersättare"

Allsvenskan

Alvaro Santos återvänder till Helsingborg.
Frågan är bara när:
- Hittar vi en fullgod ersättare släpper vi honom nu, säger Gais sportchef Mats Persson.

På onsdagen kallade serieledaren Helsingborg till extrainsatt presskonferens och förväntningarna var skyhöga. Fansen såg framför sig en ersättare till skyttekungen Alexander Gerndt och ryktena talade om en återkomst för Rade Prica eller Alvaro Santos.

Vid halvtiotiden stegade den sistnämnde in i pressrummet på Olympia och därmed var cirkeln sluten. Alvaro Santos tillhörde ju just HIF under några oerhört framgångsrika år i början på millenniet. Mellan 2000 0ch 2003 gjorde han mål i mer än varannan match för klubben.

Sedan dess har han i tur och ordning spelat för FC Köpenhamn, Sochaux, Strasbourg, Örgryte och Gais.

ANNONS

– Jag har längtat till HIF och det var bara en tidsfråga innan jag skulle komma tillbaka. Nu hoppas jag kunna stötta de unga spelarna och att min fysik och mitt fotbollskunnande ska bidra till att HIF vinner allsvenskan, säger Alvaro Santos till Helsingborgs Dagblad.

Sportchefen Jesper Jansson vill tona ned pressen på sin värvning genom att framhålla att han inte ska ses som en ersättare rakt av för Alexander Gerndt, som ju nyss flyttat till Utrecht.

Enligt Gais hemsida är det inte säkert att Santos tillåts att spela i HIF redan under hösten. Han är ju formellt utlånad till de grönsvarta under hela 2011.

Sportchefen Mats Persson förklarar:

– Om vi hittar en fullgod ersättare till Alvaro före fredag den här veckan går han till HIF nu. Om vi inte hittar någon ersättare av Alvaros kaliber kommer han att spela med GAIS under hela höstsäsongen och så blir han HIF:s spelare från och med 2012, säger Persson.

ANNONS

Men enligt advokaten Ulf Sahlin, som samarbetar med Örgryte Fotboll AB:s konkursförvaltare Christian Andersch, har Gais ett intresse i att bli av med Santos så snabbt som möjligt.

- Det finns ett avtal som säger att Gais har rätt att sälja och få hela övergångssumman, men det beror på hur stor summan är och när de säljer spelaren. Det är ju så att avtalet sträcker sig året ut och sedan har inte Gais något med honom att göra. Så ja, det kan ju stämma att de har ett intresse av att sälja honom innan avtalet går ut, säger Sahlin.

TT

Publicerad 2011-08-11 kl 10:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto