Gais vann på omdiskuterat mål: ''Jag var först på bollen''

Att Gais vann över Djurgården med 2-1 var klart rättvist. Men segermålet kom att bli omdiskuterat där DIF-målvakten Pa Dembo Touray i en tuff duell tappade bollen som orsakade matchavgörandet.

- Det var definitivt ingen frispark. Jag var först in i duellen och först på bollen, säger Gais anfallare Björn Andersson till FotbollDirekt.se.

Situationen som avgjorde tillställningen på Nya Ullevi kom i den 73:e minuten. På ett inlägg gick Djurgårdens målvakt Pa Dembo Touray upp i duell med hemmalagets Björn Andersson. DIF-målvakten tappade bollen som gick rakt ut till Eyjólfur Hédinsson som kunde slå in segermålet i tom kasse.

Djurgården ville ha frispark och protesterna lät inte vänta på sig.
- De trodde väl att Dembo var först på bollen men det var han inte. En regelrätt duell som jag vann, menar Andersson.

Trots att segermålet blev det stora samtalsämnet fanns det inget att invända mot Gais seger. Göteborgarna var bättre i allt och framåt fungerade samarbetet utmärkt mellan Andersson och Wanderson do Carmo.
- Det fungerade kanon och det var definitivt en av mina bästa matcher i år, slår Andersson fast.

Wanderson gav Gais ledningen i första halvlek varpå Djurgården kunde kvittera på sin första riktiga målchans. Dime Jankulovski lämnade retur på Sebastian Rajalaksos skott och Johan Oremo höll sig framme.

Målet var i stort sätt det enda glädjeämnet för stockholmarna som genom hela matchen var uddlösa framåt. Att Gais 2-1 mål kom var logiskt då laget skapade flera fina chanser under andra halvlek.
- Nu siktar vi på övre halvan i tabellen och kommer vi topp fyra är det ren bonus, säger Andersson.