Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gais vill rocka loss mot nedstämt Malmö

INFÖR MALMÖ-GAIS. Tungt Europa-nederlag – nu omställning och allsvensk match mot en rockande överraskning för MFF.
– Gais är rock and roll. Vi är inte som alla andra, vi är den fula ankungen, säger Alexander Axén.

MALMÖ FF

Preliminär startelva: Johan Dahlin - Markus Halsti, Pontus Jansson, Daniel Andersson, Ricardinho - Jiloan Hamad, Wilton Figueiredo, Ivo Pekalski, Jimmy Durmaz - Agon Mehmeti, Daniel Larsson

Skador/avstängningar: Jasmin Sudic (s)

Han är formstarkast: Agon Mehmeti. Målskytt i kvalet mot Dinamo Zagreb. Ett riktigt klassmål - i ett övrigt blekt och trögt Malmö. Sägs vara klar för Palermo, men inget verkar hundraprocentigt, måste leverera säsongen ut.

Citat från Malmö:

Har ni återhämtat er från matchen mot Dinamo Zagreb?

- Ja det har vi väl gjort, vi var lediga igår,Vi har träning nu. Det blev ganska hektiskt, det är dagen innan match direkt när vi landade. Det händer mycket, det är matcher man vill spela, jag har laddat upp så bra jag kan, det har alla andra också, säger Malmös Jiloan Hamad till FotbollDirekt.se.

- Alltså, när man såg statisitken, det var 25-1 i stkott. Men ändå, 4-1 var lite för mycket, vi borde ha kommit undan lite bättre. Första halvlek hade vi bra koll, jag var vänsterback och hade en känsla att dom fick spela framför oss, då var jag långt bak i banan. Vi hade några farliga lägen fast sista passningen inte satt. I halvlek var det positivt, i andra fick dom snabba mål på oss. Det var en sån dag, ingenting stämde för oss.

Senaste allsvenska matchen mot Mjällby, hur kändes den?

- För min egen del kändes det bra, jag var skadad ett tag. Det har bara varit matcher för min del på slutet. Så jag fick hoppa in direkt och spela 90 mot Helsingborg. Mot Mjällby kändes det som om jag kom igång.

Var du nöjd med lagets insats?

- Med tanke på att vi hade haft match någon dag innan mot Glasgow Rangers, så stod vi upp ganska bra . Vårt insläppta mål var kanske lite för billigt, vi har alltid svårt mot dem på bortaplan. Kryss är väl inte helt dåligt men vi förtjänade att vinna.

- Vi har nästan alla spelare tillbaka från skador. Vi har bra spelare i truppen, en ny spelare i Miiko Albornoz, man höjer sig när det kommer nya spelare, man vill visa dom. Läget ser bra ut just nu, bara vi har släppt matchen mot Zagreb. Gais har gått bra i år, jag vill ha i revansch från i vår (0-2).

- Jag tyckter de är väldigt kompataka i år och har spelare som kan göra det lilla extra. Jag gillar Gais och hur dom spelar, det är ett spelande lag. Jag gillade dem redan för två år sedan.

GAIS

Preliminär startelva: Henri Sillanpää - Jimmy Tamandi, Richard Ekunde, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Eric Bassombeng, Reuben Ayarna, Markus Gustafsson, Mervan Celik - Romarinho - Wanderson.

Skador/avstängningar: Jonas Lundén, Richard Spong, Mohamed Abdulrahman (s).

Han är formstarkast: Wanderson. I "comebackmatchen" senast blev det succé direkt. Han visade exakt varför Gais ville behålla honom - och vad han kan göra när han är i harmoni. En matchvinnare av rang.

Citat från Gais:

- Vi spelar stundtals en fotboll som jag blir riktigt glad av att se, som jag själv gärna hade spelat. Det är en rolig fotboll, säger Gais tränare Alexander Axén till motståndarna Malmö FF:s hemsida.

- Det är en kombination av att vi har bra spelare och att vi är konsekventa i vår träning. Förra året slutade vi på 13:e plats och gjorde bara 24 mål på hela säsongen. Därför har vi i år lagt mycket tid på vårt anfallsspel. Nu har vi redan gjort 32 mål på 20 matcher.

Blir inte försvarsspelet lidande om man satsar mycket framåt?

– Jo, det blir det, fast det tränade vi mycket på i vintras. En dag i veckan fokuserar vi på försvarsspel, resten är anfallsspel.

Hur ser du på förra säsongen?

– Det var en tudelad säsong, jag var nöjd med vårt försvarsspel men inte med vårt anfallsspel. Spelmässigt spelade vi bra fram till den sista tredjedelen av planen – och det är ju där det avgörs. Men allt var inte skit och vi lärde oss mycket; bland annat att vi är ett bra försvarslag, och vi fick en bra gruppkänsla.

Vad är skillnaden i Gais 2011 jämfört med förra året?

– Vi har fått behålla vår centrallinje, vi har haft Alvaro Santos med i truppen, på lån från Örgryte, vi har fått in en mycket positiv känsla i truppen och vet att vi kan vända ett underläge och att vi kan göra mål i 90:e minuten. Förra året missade vi sådana lägen. Det handlar mycket om kvalitet och psykologi, som går hand i hand i fotboll.

Det blev nyligen klart att Wanderson stannar hos er. Hur viktig är han för er?

– Enligt mig är han allsvenskans bästa spelare, så visst är han viktig för oss. Han lyckas producera trots att motståndarna försöker förstöra för honom

- Gais är rock and roll. Vi är inte som alla andra, vi är den fula ankungen. Vi vill också vinna, vi vill också spela i Europa som alla andra lag, men vi har precis börjat vår resa att etablera oss. Det börjar synas i vårt spel i år.

Rasmus Björe

Publicerad 2011-08-19 kl 21:23
Annons
Annons
Annons