Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Gefle - årets klubb vid fotbollsseminarium

För tionde året i rad utser branschseminariet Fotboll & Pengar årets vinnare i en rad olika kategorier. Gefle får titeln som bästa klubb säsongen 2010.

Det var vid en konferens i Stockholm på torsdagen som vinnarna utsågs. Fotboll & Pengar är ett seminarium som arrangeras varje år för att sammanföra olika parter inom den kommersiella fotbollen.

Här är alla priser:
Med motiveringen:

Årets Fotbollssponsor: Svenska Spel

”Har med året vuxit in i rollen som ”hela Sveriges fotbollsklubb". Kommunikationen är tydlig och bra med en skön känsla, därför är Svenska Spel och deras reklamkampanjer ett självklart val.”

Årets Fotbollsagent: Patrick Mörk

Med motiveringen:

”Med flitighet och noggrannhet har Patrick sakta men säkert skapat sig ett bra namn i Sverige och utomlands. Patrick tillhör den nya generationens agenter som är tillgängliga och transparenta.”

Årets Fotbollsinvestor: Peter Hunt

Med motiveringen:

”En man med hjärta för sitt IFK Norrköping.Peter Hunt har finansierat IFK Norrköping med 20 miljoner de senaste åren och har även arbetat aktivt i föreningen som ordförande. Detta gör att Peter Hunt vinner i kategorin som årets fotbollsinvestor.”

Årets Fotbollsklubb: Gefle IF

Med motiveringen:

”En klubb som under många år bevisat att man inte behöver gå minus 30 miljoner för att spela i Allsvenskan, är värd sin respekt. Föreningen har lyckats med att utveckla och sälja spelare till storstäderna på ett lönsamt sätt och därför vinner Gefle IF priset som 2010 års fotbollsförening.”

Fakta jury:

Vinnarna utsågs av en jury bestående av Sport Business Nordic samt branschtidningen Sponsorworlds läsare som själva fått röstat fram de vinnande bidragen.

Publicerad 2011-02-25 kl 15:41