Gefle höll ut mot TFF

Gefle mot Trelleborg - en allsvensk match långt ifrån både guldstrid och bottenkamp.
Men en niondeplats kan vara tillräcklig motivation.

En niondeplats kan vara tillräcklig motivation.
Det visade Gefle när Trelleborg rättvist besegrades med 2-1 på hemmaplan sedan Alexander Gerndt och Andreas Dahlén gjort sina första allsvenska mål.
-En stor lättnad att ha gjort mål, sade Gerndt efter sin första fullträff.

Men det går att hitta motivation ändå.

23-årige Alexander Gerndt anslöt till Gefle förra sommaren men det första målet har låtit vänta på sig. 14 matcher från start och 16 inhopp senare var han fortfarande mållös. Inget smickrande facit för en anfallare.

Men mot Trelleborg kom målet.

-Visst, det är bara ett mål, men det känns ändå som en stor lättnad. Förhoppningsvis kommer nästa redan på onsdag mot Häcken, sade Gerndt som var nöjd med lagets insats.

-Vi gör en bra match i dag och borde kanske gjort nåt mål till, menade anfallaren som i stället för mål bidragit med en och annan assist.

Det skulle han göra även den här eftermiddagen.

Inget firande
Men vi tar det från början. Matchen mot Trelleborg var 14 minuter gammal när Gerndt löpte sig fri på en långboll från Hjalmar Öhagen - lobben över den utrusande Trelleborgsmålvakten Viktor Noring var elegant.
Något målfirande blev det dock inte tal om. Gerndt krockade nämligen med målvakten och blev liggandes för någon minut.

Men han reste sig - och i andra halvlek spelade Gerndt i ett vackert anfall fram vänsterbacken Andreas Dahlén till dennes första allsvenska mål som betydde 2-0 efter 51 minuter.

Gefleledningen var helt i sin ordning, närmast i underkant. Hemmalaget hade dominerat den första halvleken och skapat en handfull farliga chanser.
Blekt Trelleborg

Ett skade- och avstängningsdrabbat Trelleborg gjorde ett blekt intryck och såg ut som ett slaget lag.

Då kom reduceringen som en blixt från klar himmel när en omarkerad Joakim Sjöhage nickade in 1-2 med tjugo minuter kvar.
Reduceringen fick fart på gästerna och skapade viss oro hos Gefle.

-Men vi var aldrig riktigt nära en kvittering. Vi gör en oerhört tam första halvlek. Visst, att vi har mycket folk borta och måste byta på många positioner gör sitt till med det förringar inte Gefles insats. De var värda segern i dag, sammanfattade Trelleborgs tränare Tom Prahl.

Gefle klev i och med segern upp på samma poäng som Trelleborg som dock håller undan på niondeplatsen i kraft av bättre målskillnad.