POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Gefle kan hindra Chibsah från landslagsspel

Gefles mittfältare Yussif Chibsah har blivit uttagen till Ghanas landslag, men kan nu stoppas av klubben. Anledningen är ett landskampen krockar med Gefles match mot Trelleborg nästa lördag.

- Jag vet inte hur vi ska göra säger, tränare Pelle Olsson till Gävle Nyhetsbyrå.

Yussif Chibsah har gjort bra ifrån sig under våren och har drömt om plats i landslaget. Lagom till sommaruppehållet infriades hans drömmar när den nya förbundskaptenen Milovan Rajevac kallade honom till en 32-mannatrupp. Dessvärre vill förbundskaptenen att Chibsah ska spela en träningslandskamp innan för att ens ha en chans att få spela kvalmatcherna. Den matchen krockar med det allsvenska mötet mot Trelleborg.

-  Självklart vill jag spela för mitt landslag, men vi har ju match med GIF också, säger Chibsah.

Tränaren Pelle Olsson har inte kommit fram till ett slutgiltigt beslut ännu utan ska föra en dialog med sin afrikanske mittfältare om hur de ska gå till väga. Han är samtidigt relativt säker på att det är Gefle som är i makt att avgöra ödet.

- Jag tror vi har rätten på vår sida att stoppa honom från att åka. De svenska spelarna släpps 1 juni för VM-kval, men jag är inte helt säker på vilka datum som gäller. Men vi ska prata igenom det här med Chibsah så får vi se vilket beslut vi kommer fram till.

Emil Ronneman

Publicerad 2009-05-24 kl 13:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå