Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gefle-spelaren dömd till fängelse och utvisning

Allsvenskan

I dag kom domen mot den Gefle-spelare som suttit häktad misstänkt för våldtäkt och misshandel mot sin exfru. Kwame Bonsu dömdes i Gävle Tingsrätt till två års fängelse och utvisning från Sverige, det rapporterar Gefle Dagblad.

Foto: Bildbyrån

För en vecka sedan, den 2 juni, hölls rättegången mot den Gefle-spelare som varit misstänkt för misshandel och våldtäkt mot sin exfru. I väntan på domen har spelaren suttit häktad.

I dag förkunnade Gävle Tingsrätt att Kwame Bonsu döms till två års fängelse, det rapporterar Gefle Dagblad. Gefle-mittfältaren utvisas också från Sverige och får inte återvända de kommande tio åren.

Ghananen ska också betala ett skadestånd på 122 000 kronor till sin exfru. 

Bonsu har tidigare varit ett av ansiktena utåt i Gefles kampanj mot mäns våld mot kvinnor.

Gefle IF är fåordigt i sin kommentar till domen:

"Den spelare i Gefle IF Fotboll som idag dömdes till fängelse och utvisning i Gävle Tingsrätt kommer inte, så länge som domen kvarstår, att representera Gefle IF Fotboll.

ANNONS

I övrigt hänvisar föreningen till den debattartikel som tidigare publicerats i Arbetarbladet."

Bonsu kom till Gefle från Mjällby 2015 och har gjort över 40 seriematcher för laget. I årets superettan har mittfältaren startat fyra matcher.

Publicerad 2017-06-09 kl 12:15
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto