Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/GEFLE

ALLSVENSK NEDRÄKNING: Gefles nya arena: fördel eller nackdel? - "Man ville inte komma till Strömvallen"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

I maj flyttar Gefle in på nya arenan Gavlevallen. Frågan är om det ger en negativ eller positiv effekt för laget.
- Jag kommer ihåg när jag var i Häcken, man ville inte komma till Strömvallen, säger Dioh Williams till Fotbollskanalen.

Dioh Willams missade stora delar av försäsongen med Gefle på grund av sina ljumskproblem. I de senaste matcherna har han varit tillbaka, men har inte kunnat gå för fullt.

- Det har varit mycket rehab och jag försökt att komma igång. Det är först nu jag känner mig bra i kroppen. Jag försöker göra mitt bästa och träna så jag kommer igång, säger Williams till Fotbollskanalen.

Hur har det varit att stå vid sidan under försäsongen?
- Det är klart man vill spela och vara med, men det händer såna grejer. Man kan bli skadad. Men jag måste tacka våra fystränare som har pushat mig hela tiden. Just nu känner jag mig bra i kroppen. Men det är små bitar som saknas fortfarande.

Hur långt är du från att komma i full form?
- Det är en dryg vecka kvar till allsvenskan. Jag ska inte säga att jag är i full form nu, men det är inte långt kvar. Det är bara att kämpa på.

Känner du att du kan vara i fullt slag till premiären?
- Jag vill inte säga så. Det som är viktigt för mig är att jag ska komma upp i högstanivå. Jag ska bara köra på.

Inför förra säsongen hade Gefle tappat viktiga kuggarna Mattias Hugosson, Daniel Bernhardsson, Alexander Faltsetas, Jakob Orlov och tränaren Pelle Olsson. GIF fick då bygga nytt och under Roger Sandbergs ledning slutade laget på en kvalplats efter en dramatisk avslutning av serien. I kvalet var det inget snack om saken och Gefle räddade det allsvenska kontraktet efter totalt 4-1 mot Ljungskile.

Inför årets säsong har laget fått behålla stommen, även om viktiga Marcus Hansson och Simon Lundevall lämnat. Totalt sett så menar Dioh Williams att laget håller en högre kvalité än förra året.

- Jag tycker det är bättre nivå på träningarna och bättre kvalité. Och alla vet vad det handlar om. Men vi måste jobba hårt och stå upp för varandra.

Har ni pratat om någon målsättning för laget?
- Nä, jag vet inte. Men jag har mina egna målsättningar och det som jag fokuserar på. Men allt som händer i laget gör vi tillsammans.

Dioh Williams inledde allsvenskan 2014 starkt, men under säsongen var det upp och ner för liberianen och fem mål blev anfallarens facit. Själv menar 30-åringen att det var en omställning att vara en startspelare under en hel säsong.

- Jag spelade inte så mycket i Häcken. Och sen när jag kom till Gefle så skulle jag spela match efter match. Det var okej men jag fick lite småskador på ljumskar och fötter och såna grejer. Det var upp och ner men jag tycker att det var bra. Men det kan alltid bli bättre och det är det jag jobbar för nu.  Just nu känns kroppen bra, och jag hoppas att jag inte hamnar i samma situation som under försäsongen eller under förra säsongen.

En stor nyhet för Gefle under 2015 är att laget flyttar in på nya arenan Gavlevallen. Den 20 maj invigs arenan när GIF Sundsvall kommer på besök.

- Vi har varit där och kollat lite, det är roligt. Det är bra för laget för alla vill spela där och alla pratar om det i laget så det ska bli spännande, säger Williams.

Anfallaren är dock inte helt säker på att flytten från Strömvallen är positiv för laget.

- Jag kommer ihåg när jag var i Häcken. Vi snackade om Strömvallen, man ville inte komma dit.

- Det är bra också att andra lag tycker att det är jobbigt och svårt att spela mot Gefle på Strömvallen. Så det är en sak som är positivt.

Personligen då, ser du fram emot flytten till den nya arenan?
- Det är alltid roligt att spela på bra arenor, så jag kan inte vänta. Men just nu har vi Strömvallen så det är det jag fokuserar på, säger Dioh Williams.

Publicerad 2015-04-01 kl 20:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons