Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/GEFLE

Historiske Bertilsson: "Det är obeskrivligt skönt"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Segerfest, fullsatt och ett första historiskt mål redan efter två minuter och 52 sekunder. Snacka om succé när Gefle invigde nya Gavlevallen med en 3-1-vinst i säsongens första Norrlandsderby mot Gif Sundsvall.

- Obeskrivligt skönt att få en så bra start på matchen! Vi vinner och så får man göra första målet själv. Jätteskoj, jublade den historiske målskytten Johan Bertilsson.

Det var ju han som efter ett fint inlägg av Jonas Lantto, en stenhård nick av Johan Oremo och en motad boll rätt ut av Sundsvallsmålvakten Tommy Naurin, fick bollen mitt framför fötterna och avslutade så att de 6 500 personerna på läktarna fick jubla precis efter att de hade satt sig tillrätta.

- Jag ville bara få bollen mot bortre stolpen och får ingen bra träff egentligen. Men det räckte.

Geflemittfältaren gjorde sitt andra mål för säsongen i förra matchen mot Helsingborg - trodde han. Men Bertilsson blev sedan av med målet som bokfördes som självmål.

Drag på läktarna
Även den här gången var en motståndare på bollen, men nu med bara yttersta spetsen av tån, och det utan att bollen ändrade riktning:

- Jag hoppas verkligen att det räknas. Det förra var ju självmål, för den bollen gick inte mot mål ens. Men det gör den här. Den hade gått in ändå. Det här är mitt mål!

Och visst fick han målet, som följdes av 2-0 genom Dioh Williams kort efter paus och 3-1 av Johan Oremo i slutet av andra.

Ett scenario som historiske Bertilsson inte hade sett framför sig.

Det hade han å andra sida inte gjort med det tunga läktartryck som skapades på den kompakta arenan heller.

- Det var grymt! Det var som att man undrade om man var i Gävle där ett tag! Klacken var bra och publiken sjöng. Det var inte svårt att tända till inför den här matchen...

Det nya konstgräset då?
- Det var ovant. Jag tror att vi kommer behöva ännu mer tid innan vi hittar rätt här, för det är stor skillnad.

På vilket sätt?
- Det här gräset är mycket snabbare och när det är så nytt konstgräs så rullar bollen nästan inte, utan den glider fram och kan glida iväg ibland. Det går fortare än vi är vana vid så vi behöver få några veckors träning till innan vi vänjer oss helt, plus att mattan måste få sätta sig lite också. Så det här var mentalt jäkligt viktigt för fortsättningen. Det tror jag.

Publicerad 2015-05-20 kl 23:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons