Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/GEFLE

TV: Tveksam straff räddade Åtvidaberg

Gefles första bortaseger för säsongen var bara minuter borta.
Då fick Åtvidaberg en omdiskuterad straff.
-Jag har sett reprisbilderna. Det var inte straff. Det känns tråkigt, sade tränaren Per Olsson efter 1-1(0-0)-matchen.

Gefle kom till Kopparvallen med tre oavgjorda och fem förluster i årets fotbollsallsvenska bortaspel. Ett facit som såg ut att förbättras rejält. Mikael Dahlbergs mål från 53:e minuten såg ut att stå sig, trots en intensiv forcering från Åtvidaberg i matchens slutskede.
Situationen det snackades mycket om efteråt uppstod när det var fem minuter kvar. Åtvidabergs inhoppare Petrit Zhubi kom loss till vänster i Gefles straffområde.
"Kostade oss två poäng"
Strax före kortlinjen föll han över David Fällmans utsträckta fot. Domaren Mohammed Al-Hakim från Köping tvekade inte.

Rätt eller fel?
Där gick förstås åsikterna isär, som de oftast gör.
-Fällman spelade ut bollen till hörna och Zhubi har redan bestämt sig för att gå omkull, hans fot träffas på vägen ned och domaren väljer att gå på det.
-Domslutet kostade oss två poäng, sade Per Olsson.
-Jag reagerade inte på situationen eftersom det inte var mycket snack ute på planen. Men jag har ingen anledning att misstro Pers ögon. Å andra sidan fick vi ingen straff när det var hands när vi spelade i Gefle tidigare i år, sade ÅFF-tränaren Peter Swärdh.
Straff var det hur som helst blåst.
Daniel Sjölund joggade lugnt fram och grundlurade Emil Hedvall. När denne kastade sig åt ena hörnet, placerade ålänningen bollen i det andra.

Retur i kvalet väntar
Åtvidaberg räddade en poäng. Det gladde Swärdh, som annars sågade prestationen med ord som "dålig taktisk disciplin" och "för många spelare som tog för många felbeslut".
Olsson hade ändå skäl att vara nöjd, trots att nollan för vinster utanför Strömvallen står kvar. Gefle har uppenbarligen mått bra av det täta matchandet i allsvenskan och kvalet till Europa League i sommar.
-För oss är Europaspelet en bonus, allsvenskan viktigast. Men matcherna i Europa har gett oss bra energi och vi har fått ihop laget på ett bra sätt. Vi gjorde en bra bortamatch i dag, men fick inte betalt för den.
På torsdag väntar retur mot Karabach i tredje EL-kvalomgången, i Sundsvall. Gefle förlorade första matchen i Baku med 1-0.
-Vi behöver göra en prestation i klass med vad vi kan för de var väldigt duktiga. Det blir en tuff uppgift eftersom det är hög klass på några av deras spelare och som lag är de välorganiserade.

Publicerad 2013-08-04 kl 16:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons