Gerndt räddade Gefle - Nytt kryss för Hammarby

Fyra allsvenska lag var i farten under onsdagen med tre segrar och en oavgjord match som facit.

Houston Dynamo – Hammarby 0-0 Hammarby följde upp 1-1 mot Gais med ytterligare en oavgjord match på träningslägret i USA. Enligt rapporter på hammarbyfotboll.se gjorde Hammarby en stark försvarsinsats där ytterbacken Emil Johansson var Bajens främsta spelare. Även målvakten Kristoffer Björklund uppträdde stabilt mellan stolparna.

Alania – Gefle 1-2 (1-0)
Mål:
1-1 (83) Alexander Gerndt, 1-2 (88) självmål
Gefle är på träningsläger på Cypern och mötte det inhemska laget Alania. Gästrikarna såg dock tröga ut och det var först när Alexander Gerndt och Jonas Lantto kom in på planen som Gefle kunde vända. Sommarförvärvet Gerndt petade in 1-1 efter en målvaktsretur och slog frisparken som ledde fram till 2-1 strax innan slutsignalen.

- Lantto och Gerndt gör två väldigt bra inhopp och det visar att det finns bra alternativ i laget, säger tränaren Pelle Olsson till Gävle Nyhetsbyrå.

Brommapojkarna – GIF Sundsvall 3-0 (0-0)
Mål:
1-0 (53) Sinan Ayranci, 2-0 (61) Joakim Runnemo, 3-0 (63) Dalil Benyahia.
Brommapojkarna reste sig efter den mindre lyckade säsongspremiären och vann över degraderade Sundsvall med klara 3-0. U19-landslagsmannen Sinan Ayranci inledde målskyttet efter samarbete med Miiko Albernoz. Joakim Runnemo utökade ledningen på hörna och bara två minuter senare avgjorde Vejle-förvärvet Dalil Benyahia när han satte Andreas Erikssons pass i öppet mål.
- Det var ett suveränt anfall. Vår andra halvlek är bra, säger tränaren Kim Bergstrand till brommapojkarna.se.

Örgryte – Västra Frölunda 4-1 (2-1) Målen: 0-1 (2) Robert Karlsson, 1-1 (38) Dennis Jonsson, 2-1 (41) Boyd Mwila, 3-1 (76) Christian Lindström, 4-1 (83) Boyd Mwila.

Efter två raka förluster fick Örgryte äntligen vinna, men det började illa när Västra Frölundas Robert Karlsson satte 1-0 redan efter två minuter. Innan paus hade ÖIS vänt efter mål av försvararen Dennis Jonsson och anfallaren Boyd Mwila. Forwarden avgjorde också matchen med sin fullträff som ledde fram till 4-1.
Publicerad 2009-02-19 kl 09:00