Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Gick så långt att de ville testa mig som högerback"

Allsvenskan

Leo Bengtsson lämnade Hammarby IF för BK Häcken - sedan dess har yttern enligt Andreas Alm blivit ruskigt bra defensivt.
- Det är en skön känsla att ta ett maxlöp hem och vinna boll för att kunna sticka upp i en kontring, säger han till GP.

Foto: Bildbyrån.

BK Häckens Leo Bengtsson kom från Hammarby IF, men 2019 hade han mest spelat fotboll för IK Frej i superettan. Det snackades direkt om en ersättare till Paulinho.

Att ersätta Paulinho i Häcken är inte lätt, men under 2020 har Leo Bengtsson tagit stora kliv. Blivit en toppspelare i allsvenskan och spelar för Sveriges U21-landslag.

- För mig har det känts fantastiskt! Jag har verkligen fått ut exakt det som var tanken med den här flytten. Att jag skulle få en klubb som gav mig chansen - och att jag sedan skulle ta den. Jag har sagt det innan: "Får jag bara chansen så ska jag visa". Det tycker jag verkligen att jag har gjort, säger han till GP.

ANNONS

Resan hit har inte varit enkel. Sedan han kom till Häcken har fokus legat på att bli bättre i defensiven. Även om han fortfarande ser sig själv som en offensiv ytter.

- Det gick så långt att de ville testa mig som högerback. Då kände jag: "Nu får det vara nog! Nu får jag köra mer framåt, säger han till tidningen.

Andreas Alm, tränare i Häcken, hyllar Bengtssons defensiva jobb:

- Det är klart att en spelare som gör så mycket poäng och har ett sådant spel i sig inte ska dit än, han vill nog ha lite fler gråa hår först. Men jag hade lätt kunnat spela honom som ytterback i en allsvensk match. Han är ruskigt, RUSKIGT bra defensivt för att vara ytterforward, säger Alm.

I dag lördag, spelar Häcken match hemma mot Mjällby, avspark 15.00.

Publicerad 2020-10-24 kl 09:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto