Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/GIF SUNDSVALL

ALLSVENSK NEDRÄKNING: Eklund om att möta mästarna direkt: "Kunde inte valt ett bättre tillfälle"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nykomlingarna GIF Sundsvall utsätts för ett riktigt kraftprov direkt.
Regerande mästarna MFF besöker Norrporten Arena.
- Det känns som helt rätt läge att möta Malmö, säger giffarnas anfallare Johan Eklund till Fotbollskanalen.

Efter två år i superettan är Sundsvall tillbaka i den högsta serien. Med allsvenskt spel bara dagar bort har intresset för seriens nordligaste lag ökat.

- Folk har ju varit intresserade även när vi har varit i superettan men jag tycker att det har blivit ett uppsving. Många som kommer fram och kollar pulsen i laget och ser fram emot premiären precis som vi spelare. Så det har blivit ett lyft. Sen får vi se om det syns i publiksiffrorna sen också men det känns som att vi kommer att locka bra med folk till premiären, det tror jag, säger anfallaren Johan Eklund till Fotbollskanalen.

- Det är kul att det drar igång. Nu har man gått och väntat några månader så det ska bli kul.

Sundsvall har fått tuffast tänkbara motstånd i premiären. De senaste två årens mästare Malmö FF besöker Norrporten Arena. Men skåningarna skrämmer inte Johan Eklund.

- Det känns bra måste jag säga. Det känns som helt rätt läge att möta Malmö. Det är klart det är ett grymt bra fotbollslag och de vann förra året men jag skulle inte kunna välja ett bättre tillfälle att möta dem.

Försäsongen har dock varit jobbig för GIF Sundsvall. Bara en seger, mot Brage, har det blivit på sju matcher.

- Det har varit en rätt stökig försäsong. Allt som allt mycket skador och inte kunnat ställa upp med det lag som vi har velat egentligen, utan det har varit hattigt. Men nu när det har börjat dra ihop sig så är de flesta tillbaka. Så nu är det bara att köra, helt klart. Men såklart hade det kunnat vara bättre.

Vad är det som inte har fungerat i erat spel?
- Vi har inte fått ihop det i 90 minuter under matcherna. Vi har haft stunder i matcherna som har varit bra, och stunder som varit dåliga. Vi har inte hittat någon riktig jämnhet och det beror väl på att vi skiftat mycket spelare och inte fått någon riktig trygghet.

Sedan avancemanget från superettan har det varit få förändringar i Sundsvalls spelartrupp. Rutinerade Lars Krogh Gersson sticker ut på värvningskontot och Kevin Walker är utropstecknet på minuskontot.

- Det är väl i stort sett samma lag som vi gick upp med som vi ska se till att hålla oss kvar med och göra det bra i allsvenskan, säger Johan Eklund.

Hur förändras spelet för GIF Sundsvall från att vara favoriter i superettan till att vara nederlagstippade i allsvenskan?
- Det återstår väl lite och se. Men det är lite skillnad på superettan och allsvenskan. Förra året var vi ett topplag och förde de allra flesta matcherna. Vi kanske inte kan vänta oss att vi har lika kraftigt bollinnehav som vi hade i superettan, det är väl rimligt att tro att det blir så. Och då gäller det att vi vässar andra delar som vårt omställningsspel och kanske lägger lite mer vikt vid defensiven, det är väl det naturliga att det blir så.

- Sen när vi väl har bollen tror jag inte att det blir några stora förändringar. Vi vill fortfarande ha bollen och spela oss fram till målchanser.

I superettan förra året var GIF Sundsvall favorittippade. Som nykomling i allsvenskan i år är det en annan historia och laget är nederlagstippat av många.

- Det är väl ganska naturligt att man tippar en nykomling som kommer från en lägre serie ganska långt ner om de inte satsar rejält. Det är viktigt att tro på det vi gör och inte bry oss så mycket om vad andra tänker.

Vad blir nycklarna i Sundsvalls spel för att ni ska kunna få en bra placering?
- Framförallt så känns det som att vi bör ha alla friska så att vi kan få en kontinuitet i laget. Och att vi lägger vikt vid att tajta till defensiven. Mål kommer vi alltid göra känner jag, det har vi material för. Så blir vi tajta bakåt så tror jag att det kommer gå bra.

Hur kommer eventuella förändringar i Sundsvalls spel att påverka dig?
- Skulle vi bli ett rent kontringslag så kommer väl inte mina kvalitéer ut riktigt. Jag är väl ingen gasell där uppe, säger Eklund med ett skratt.

- Det är väl inte där jag har mina styrkor. Men jag tycker ändå att jag är ganska anpassningsbar och behärskar båda ganska bra. Sen är det klart att om jag får välja så passar väl ett spelförande lag som kommer till mycket inlägg mig allra bäst.

Hur är känslan och stämningen i truppen?
- Vi har längtat efter det här länge och det ska bli kul att det drar igång. Det blir ju en start med tre matcher på en vecka så det blir rakt in i det på nåt vis, det känns bra, säger Johan Eklund till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-04-03 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons