Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/GIF SUNDSVALL

Sundsvall siktar högt: "Vi ska komma topp tio"

Foto: Scanpix

UPPLANDS VÄSBY: Sundsvall är tillbaka i allsvenskan och nykomlingen har en kaxig målsättning.
- Vi siktar på topp tio, att bara hålla oss kvar är en defensiv målsättning, säger Joel Cedergren.

Norrlandsfönstret är öppet på riktigt i år när både Gefle och Sundsvall spelar allsvenskt. De två lagen möts dessutom i premiären. Sundsvall som tog sig upp efter en stark säsong i Superettan vill inte tänka defensivt.
– Att bara hålla sig kvar är en defensiv målsättning, vi hade ju diskussioner i gruppen och kom fram till att vi vill vara topp tio. Vi förde många matcher ifjol, det kommer vi inte att göra på samma sätt nu. Vårt omställningsspel måste bli bättre, säger Cedergren.

För Gefle är det nästan enbart positiva vibbar. Kontraktet säkrades via kvalet mot Ljungskile. En nervös tillställning inför.
– Det är alltid jobbigt att spela kval, man har mycket att förlora, särskilt om man är divisionen över. Men vi gjorde det bra och klarar man av ett kval så är det en fantastisk känsla. Själva upplevelsen vill jag inte vara utan, säger Roger Sandberg.
– Sen tror jag inte att vi kände en press på att vi måste vara kvar bara för att vi har en ny arena nu. Kanske var några på kansliet som var lite nervösa. Men jag hoppas att den nya arenan ska innebära glädje och att det kommer betyda mycket för Gefle som förening, för fansen, för spelarna.

Både Gefle och Sundsvall kanske inte är kända för sitt offensiva spel. De två norrlandsgängen fokuserar på försvarsspelet och gör så även i år.
– Vi bygger vårt lag på ett starkt försvarsspel, vårt etablera anfallsspel är ganska bra men i år ska vi utveckla omställningsspelet. Det är vårt sätt att se på spelet, försvarsspelet först, säger Cedergren.
– Ambitionen är att bli mer varierande. Förra våren fick vi inte riktigt med oss de resultat som vi behövde utan fick gå tillbaka lite under hösten. Det gäller att få en härlig känsla direkt, säger Sandberg.

Publicerad 2015-03-23 kl 11:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons