Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Giffarna jagar vidare mot allsvenskan: "Har varit FÖR offensiva"

Ingen seger sedan 19 augusti. Och lagen underifrån kommer allt närmare. GIF Sundsvall har på måndagskvällen sista chansen att blanda sig i striden om en allsvensk direktplats.

GIF Sundsvall har varit på den övre halvan av tabellen under praktiskt taget hela säsongen. Länge såg det ut som om medelpadingarna skulle säkra en av de två allsvenska direktplatserna. Men den senaste tiden har det gått grus i lagets maskineri - trots flest gjorda mål av alla lag i hela serien.

- Det har varit små marginaler mot oss. Tio sekunder mot Falkenberg som hindrade oss från seger. Vissa individuella misstag som har gjort att vi inte klarat av att vinna. Marginalerna har inte varit med oss, säger tränaren Sören Åkeby till FotbollDirekt.se.

- Sen har vi kanske varit lite FÖR offensiva för vårt eget bästa. Det har varit kul och målrika matcher för publiken men för en tränare har det inte varit lika roligt - visst det hade inte varit dumt om vi hade gjort många mål framåt och släppt in få bakåt men riktigt så har det inte varit.

På måndagskvällen möter GIF Sundsvall bottenlaget Öster som med en ny tränare, Hans Gren, vid rodret tagit två raka segrar och som tidigare under säsongen besegrat erkänt svårspelade Hammarby på Söderstadion.
En seger mot Öster skulle göra att avståndet upp till Syrianska på den andra och sista direktplatsen till allsvenskan bara är en poäng med två omgångar kvar.
- Det finns inga lätta matcher heller i Superettan. Alla lag kan ta poäng av alla, säger Åkeby

- Det är klart det är jätteviktigt för oss att vinna. Det är det inget att snacka om.

Hur viktigt skulle det vara med ett avancemang för Sundsvall?
- Både för Sundsvall som stad och förening och för hela Norrland skulle det vara jätteviktigt. Vi har jobbat otroligt hårt för att nå dit vi är och förhoppningsvis ger det resultat.

Vad är det som har gjort GIF Sundsvall till ett topplag?

- Vi har en bra trupp och vi har arbetat hårt och har många skickliga spelare i truppen.

Har ni ett allsvenskt lag redan idag?
- Det vill jag inte gå in på just nu. Vi tar en match i taget.

Publicerad 2010-10-04 kl 11:56
Annons
Annons
Annons