POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Giffarnas bäste i fjol - Nu är han het hos mästarna

Han var Gif Sundsvalls bästa spelare i fjol. Nu har det lossnat även hos svenska mästarna. Borta mot Hammarby var Tobias Eriksson bländande.

Det har varit en svajig säsongsöppning för Tobias Eriksson i sin nya klubb. Tveksamma insatser på yttermittfältet, varvat med spel i backlinjen gjorde att tränaren Nanne Bergstrand satte sitt förvärv på bänken mot Elfsborg. Sedan har det sakteliga vänt uppåt. Nu har Eriksson flyttat in centralt och får där kampera ihop med Henrik Rydström och Rasmus Elm. Där har också spelet lossnat rejält. I bortamatchen mot Hammarby var 24-åringen briljant när han frispelade sina lagkamrater ett otal gånger.

- Det är där jag trivs bäst. Nu har jag spelat centralt i några matcher och det tar någon match att komma in i det - att hitta rätt position. Sedan tar det också lite tid innan de jag spelar med centralt lär känna mig också, säger han till FotbollDirekt.se.

Men nu har firma Elm, Rydström och Eriksson lärt känna varandra på allvar. Då har också resultaten kommit. 2-1 mot Häcken och 4-1 på Söderstadion.
- Det var känsla av både lättnad och glädje efter Häcken-segern. Då fick vi lite mer energi i gruppen. Det spann vi vidare på mot Hammarby. Det tar lite tid att spela ihop sig med ett nytt lag.

Själv gjorde Tobias Eriksson ett snyggt frisparksmål senast.
- Det har varit långt mellan gångerna. Jag har haft lite stolpe ut tidigare. Men nu satt den.

Vad är förklaringen till att det lossnat? - Sista två veckorna har vi haft extra fokus på det aggressiva och har lagt upp träningen efter det. Det har gett resultat.  

Vad är viktigast inför Trelleborgsmatchen?
- Nu ska vi ta med oss aggressiviteten och göra det vi är bra på så hoppas jag att det ska gå vägen.

Publicerad 2009-05-09 kl 11:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå