Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gigovic-försäljningen hjälpte - men fortsatt osäkert i HIF: "Måste agera som att vi får det extremt ansträngt"

Allsvenskan

Helsingborgs IF sålde Armin Gigovic för ett mångmiljonbelopp.
Trots försäljningen är prognosen fortsatt osäker.
- Den täcker inte ett 2021 eller 2022, säger klubbdirektören Joel Sandborg till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Mittfältaren Armin Gigovic var ryktenas man i HIF under hela året. 18-åringen gjorde ett mål på 20 matcher den här säsongen och valde efter landslagsuppehållet en flytt till ryska FK Rostov. Fotbolldirekt skriver att HIF får 20 miljoner kronor i ett övergångsbelopp som kan växa till 30 miljoner genom bonusar.

Klubbdirektören Joel Sandborg menar att övergången mer ger andrum än är en långsiktig lösning. HIF ligger på kvalplats och riskerar att åka ur allsvenskan.

- Så kan man säga. Den täcker inte ett 2021 eller 2022 utan har gett oss andrum framåt. Vi har fortsatt stora problem ekonomiskt så klart, och osäkerheten som finns där nästa säsong gör att vi måste fortsätta agera som att vi får det extremt ansträngt framåt. Det var för vår del ett väldigt skönt andrum och väldigt roligt för Armin att han lyckades, också värdefullt för klubben. Men dem pengarna är inte en räddning över pandemisituationen utan ett andrum, det måste vi vara tydliga med, säga Sandborg. 

ANNONS

Han vill inte gå ut med det exakta beloppet men säger att affären var "absolut bra".

- Givetvis fanns det ett stort intresse redan innan pandemin slog till. Med tanke både på pandemin och annat är vi absolut till freds med försäljningen och de summorna, säger Sandborg. 

Armin Gigovic debuterade för U21-landslaget under oktobersamlingen och fick sina första minuter i Rostov i den gångna helgens 0-2-förlust mot Khimki.

Publicerad 2020-10-29 kl 12:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto