POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Glädjebesked för Elfsborgs-duo - ''Båda ser strålande ut''

Anders Svensson gjorde nyligen comeback. Nu står det klart att han inte riskerar bakslag. Elfsborg lovar också comeback för Stefan Ishizaki inom kort.

- Både Anders (Svensson) och Stefan (Ishizaki) är tillbaka i full träning, säger Elfsborgs sjukgymnast Jan Anblad till FotbollDirekt.se.

Anders Svensson har dessutom hunnit göra comeback i Elfsborgströjan.
- I matchen mot GAIS spelade Anders alla 90 minuter och gjorde det på ett strålande. Han var absolut bäst på plan.

I förra säsongens guldstrid slutade Elfsborg på en andraplats i den allsvenska tabellen. Man gjorde det i en slutstrid utan sina två största stjärnor Anders Svensson och Stefan Ishizaki.
Nu är duon dock på väg tillbaka på allvar.

- Det som saknas för båda är konditionsbiten. I och med att de varit borta så pass länge kommer det ta ett tag för dem att återfå en fullgod fysisk nivå. Samtidigt tränar de på fantastiskt bra så förhoppningsvis går det fortare än förväntat.

Anders Svensson har redan gått in i matchspel. Ishizaki ligger dock något efter sin lagkamrat även om comebacken inte är långt borta även för yttermittfältaren.

- Det var tänkt att vi skulle kasta in "Ishi" i träningsmatchen mot GAIS också. Men till slut valde vi att avvakta då vi inte ansåg det nödvändigt att chansa. På träningslägret i Spanien kommer han spela 90 minuter i en av matcherna och troligtvis också några minuter i den andra.

Trots att duons skador hållit dom borta från fotbollsplanen en lång tid tror Elfsborgs sjukgymnast inte att risken för att slå upp skadorna inte är särskillt stora.

- Egentligen ska det inte vara någon fara med tanke på den typen av skador de haft. Anders sena är pånytt fastsydd, skadan ådrog han sig redan i landskampen mot Brasilien i England. Vi såg inte skadan på röntgen vilket gjorde att han gick in i spelet alldeles för fort. Därav den långa frånvaron.

- Stefans (Ishizaki) skada ska inte vara några som helst problem. Det enda som skulle kunna slå upp skadan är om han får en liknande typ av smäll på samma ställe.

Publicerad 2009-03-02 kl 10:31
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå