POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Glädjebesked i Helsingborg – långtidsskadad mittfältare tillbaka

Olafur Skulasons korsband gick av och han fick ägna höst och vinter åt rehabilitering. Men efter nästan sex månaders frånvaro är islänningen på god väg tillbaka.

- Skulason har klarat av alla tester vi har satt upp och vi har gett honom grönt ljus för att spela på tisdag, säger HIF:s sjukgymnast Martin Berg till Helsingborgs Dagblad.

Matchen han pratar om är Helsingborgs U21-match mot Limhamn. Men HIF tar det säkra före det osäkra – Skulason får bara spela en halvlek.

- En ren försiktighetsåtgärd. Han har varit borta så pass länge att det tar tid att komma igång med rörelser som uppstår i matchsituationer, det går inte att göra dem på träning, säger Berg.

Islänningen kom till klubben från engelska Brentford 2007. Den hårdföre mittfältaren hade problem med ett skadat korsband. I en match mot Hammarby förra året var olyckan framme – korsbandet gick av helt. Men nu är han på god väg tillbaka. Det är viktigt för Helsingborg då Marcus Lantz status är oklar och det finns en risk att han blir borta länge. Snart hoppas klubben ha klarare besked angående mittfältsstjärnan Lantz.

- Vi kan egentligen inte utesluta någonting med tanke på den svullnad som finns, men en magnetkameraundersökning kommer att genomföras under torsdagskvällen. Förhoppningsvis har vi ett svar av något slag på fredag, säger Berg.

Publicerad 2009-05-08 kl 12:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå