Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Glenn Hysén till attack - mot Blåvitt och Olsson: "Hur fan kan de tjafsa internt?"

Allsvenskan

Den sämsta starten på 30 år. Då sågar Glenn Hysén sitt Blåvitt – och tjafset på planen.
- Hur fan kan de bråka internt, säger han till fotbollskanalen.se.

Noll poäng på tre matcher. IFK Göteborg svarar för en nattsvart inledning av allsvenskan. Senaste gången något liknande inträffade var säsongen 1981 – och då fanns Glenn Hysén själv med på planen.

- Det låter som en klyscha, men då löste vi det genom att dra på oss blåstället och kriga för varandra. Som en enhet. Bara kämpa och spela enkelt, säger han till fotbollskanalen.se.

I år har han sett Blåvitts matcher i efterhand och inte haft möjlighet att själv ta sig till Gamla Ullevi. Men det finns flera saker som irriterar den gamle stjärnbacken. Dels att truppen blir ”så förbannat ängslig” vid varje baklängesmål – men framför allt den till synes utbredda osämjan.

ANNONS

- Kolla på Sebastian Eriksson som fick ett utbrott på målvakten, och även på Pär Ericsson, mot Helsingborg. Det är verkligen inga bra signaler. Han skäller ut sina sina egna gubbar, hallå! Han är väl också en i mängden som ska klara upp det här?

Det kanske var för att få fram lite kampvilja?
- Jo, men om målvakten släpper in ett mål tror jag inte att sådant hjälper. Han gör det ju verkligen inte med vilje. Ingen ska hoppa på sin egen målis – särskilt om man själv inte heller gör en bra match, säger Hysén.

Enligt honom är det plågsamt att se hur Blåvitt visserligen skapar en del chanser – men bränner dem på löpande band. Förmodligen handlar det om bristande självförtroende, tror Liverpool-legendaren.

- Mot Helsingborg hade de ett friläge – men missade. Och Stefan Selakovic hade en nick som jag fan i mig tror att farmor hade satt. Allt blir ängsligt när de släppt in en boll. Alla blir fullkomligt stirriga, säger Hysén.

ANNONS

Han saknar en tydlig grundidé och stadga nog att ha is i magen även om det går tungt ibland på planen. Utan de ingredienserna kan uppförsbacken bli oerhört brant. Hysén undrar också om tränaren Jonas Olsson verkligen når ut med sina instruktioner till spelarna.

- Jag köper inte att man ska skylla allt på en enda person, för det finns ju ett helt gäng med spelare som ska göra jobbet. Och vi har sett massvis av exempel på när man bytt ledning och det inte blivit ett dugg jäkla skillnad. Men visst, ibland kan det vara positivt med en annan röst. Jag kollar inte på träningarna, men kan tänka mig att det kan ligga något i det. Kanske lyssnar de inte på honom längre? Han kanske har förlorat förtroendet?

Tror du att det är så?
- Det är väl en kombination, gissar jag. De har haft oflyt, men man kan inte bara skylla på det. Nu har de dessutom AIK på torsdag, Kalmar och Malmö efter det – plus derby mot Gais. Herregud, det kan bli totalkris, säger Hysén.

ANNONS

Däremot betonar han att det lika gärna skulle kunna ta en annan vändning. Att spelet plötsligt stämmer – och att skärpan återkommer i avslutsfaserna.

Hysén vill heller inte stämma in i kritiken som bland andra Pontus Kåmark riktat mot klubben för att den skulle vara för kollektivistisk i sitt tänk. Att duktiga individualister skulle sorteras bort.

- Klart att de argumenten är lätta att ta till när det går åt helvete sportsligt. Men jag köper det inte rätt av. Håkan Mild gillar ju visserligen fighters, inget snack, men jag tror att han vill ha en mix. Med bara blåställ vinner du ingenting, precis som ett lag med lirare heller inte vinner. Så var det för oss också. Vi kunde vara pissdåliga i många matcher, men så hade vi Torbjörn Nilsson med sina bravurnummer. Man måste ha den sortens blandning.

ANNONS
Publicerad 2011-04-19 kl 13:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto