Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gudjohnsen lämnade Real Madrid för MFF: "Malmös intresse kändes väldigt speciellt"

Allsvenskan

MALMÖ. Daniel Tristan Gudjohnsen återförenas med sina bröder i Sverige.
Den 16-årige islänningen berättar om flytten från Real Madrids akademi och träningspassen med Malmö FF:s A-lag.
- Vad jag hört så har jag gjort det bra, säger Gudjohnsen till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Daniel Tristan Gudjohnsen

Anfallaren lämnade Real Madrid U16-lag för en månad sedan efter fyra år i den spanska huvudstaden. Malmö FF lockade med spel i U19-laget, och Daniel Tristan Gudjohnsen har redan fått träna tre gånger med seniorerna. 

Stortalangen beskriver att han både kan spela som en falsk nia och en mer djupledslöpande anfallare, och nämner kombinationsspelet som en styrka. Gudjohnsen förklarar varför han valde Malmö FF:  

- Jag hörde om Malmös intresse när jag var i Madrid, och det intresset kändes väldigt speciellt. Jag tror att det var det rätta draget för mig i karriären, jag gick på magkänslan, säger Gudjohnsen.  

ANNONS

Hur har träningspassen med A-laget varit?  
- Jag tycker att de varit bra. Vad jag hört så har jag gjort det bra.  

U19-tränaren Max Westerberg ser Gudjohnsen som väldigt anpassningsbar och säger att hans fotbollsintelligens sticker ut. 

- Det har gått väldigt bra. Inte över förväntan, eftersom vi hade väldigt höga förväntningar och förhoppningar på honom. I hans fall var vi rätt säkra på vad vi tog, men han har motsvarat de höga förväntningarna som vi hade. Han är bra i alla avseenden. Hans karaktär är hundraprocentig, hans skicklighet är på en väldigt hög nivå - det känns som att han har bestämt sig för bli en A-spelare här, på ett väldigt målmedvetet och moget sätt trots hans ringa ålder, säger Westerberg. 

Gudjohnsen har även ett efternamn att leva upp till. Farfar Arón vann tre belgiska ligatitlar med Anderlecht på 1980-talet och var även en profil i Örebro SK. Hans son Eidur tog hem Premier League två gånger med Chelsea innan han lämnade för Barcelona, som han vann Champions League med säsongen 2008/09.  

ANNONS

Eidurs yngsta son Daniel Tristan tillhörde också Barcelona som barn. Men när mellanbrorsan Andri Lucas följde med sin tränare från Espanyol till Real Madrid hade Daniel Tristan inget annat val än att hänga med.  

Den 20-årige Andri Lucas uppvaktades även han av MFF, men lämnade Real Madrid Castilla för IFK Norrköping i juli. Sedan ett år tillbaka spelar den fyra år äldre Sveinn Aron i Elfsborg, och barndomens lir i familjen Gudjohnsens trädgård har bytts ut mot spel på svenska planer. En tillfällighet tror Daniel Tristan, som håller Chelsea och MFF som sina favoritlag. 

- Vi är alla tre anfallare förstås och jag tror att vi är ganska snarlika som spelare. Sveinn är nog den starkaste, han är väldigt stor. Sedan är jag och Andri ganska lika tycker jag, för vi är tanigare och mer rörliga. Vi är bara väldigt bra anfallare, säger han  

ANNONS

Har du känt en press att bli proffs liksom bröderna?  
- Nej. Det är klart, folk utifrån som inte känner mig och fans satte mycket press på oss för namnet Gudjohnsen. Men jag försöker bara spela som jag gör och inte känna press. Blir jag proffs så blir jag, om inte är det oturligt. 

Gudjohnsen hoppas få debutera i MFF:s A-lag innan allsvenskan drar igång nästa år. 

Vad är målet under resten av säsongen?  
- Jag är i U19-laget men kanske ska försöka få fler träningar med A-laget, och kanske debutera där så snart som möjligt.  

Hans kontrakt med MFF löper över säsongen 2025. Gudjohnsen har gjort ett mål på tre landskamper för Islands U17-landslag. 

Publicerad 2022-09-29 kl 10:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto