Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gudjohnsen om Peking-avskedet: "Otroligt nöjd"

Jupiler Pro League

I våras sålde Norrköping Andri Gudjohnsen. 
Nu har han återigen blivit såld - denna gång till Gent. 
- För ett år sedan satt jag bara på bänken i Sverige och på något sätt hände ingenting, säger anfallaren i en intervju med Visir. 

Foto: Bildbyrån

Sommaren 2022 anslöt Andri Gudjohnsen till IFK Norrköping från Real Madrids reservlag. Islänningen lyckades dock aldrig slå sig in i Peking och sommaren 2023 lånades han ut till danska Lyngby.

Där blev det sedan succé för Gudjohnsen och efter i våras köpte den danska klubben loss anfallaren.

- Jag tror att de direkt såg hur väl jag passade in i laget, och ja, till slut köpte de mig från Norrköping, vilket jag var otroligt nöjd med, säger Gudjohnsen i en intervju med isländska Visir.

Men ungefär en månad efter den permanenta flytten till Lyngby var det dags att flytta på nytt. Detta när belgiska Gent, enligt Tipsbladet, betalade tre miljoner euro, runt 35 miljoner, för att köpa loss honom.

Annons

Försäljningen var den dyraste i Lyngbys historia och Gudjohnsen medger att det har gått snabbt - från bänken i Norrköping till en rekordförsäljning.

- Det är en riktigt bra känsla, men också konstigt samtidigt. För ett år sedan satt jag bara på bänken i Sverige och på något sätt hände ingenting, säger 22-åringen och summerar:

- Plötsligt, ett år senare, händer allt det här, så man vill inte vara för hög utan fortsätta med samma mentalitet som jag har haft det senaste året. Håll huvudet nere, fortsätt jobba och förbättra dig som fotbollsspelare.

Gent slutade sjua i den belgiska ligan under den gångna säsongen. Laget vann sedan en kvalserie, vilket gör att man kommer att kvala till Conference League senare under sommaren.

Publicerad 2024-06-24 kl 14:43
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto