Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Guldkaptenen hyllar HIF:s ledning

Guldet är i hamn. Då hyllar lagkaptenen Pär Hansson ledningens agerande på transfermarknaden:
– När spelare har lämnat har nya spelare kommit in och fyllt luckorna, det är resultatet av ett starkt kollektiv, säger målvakten.

GÖTEBORG. I och med 3-1-segern mot Gais på Gamla Ullevi satte Helsingborg press på AIK att tvingas vinna borta mot Malmö FF. Något AIK inte klarade av. Helsingborg-spelarna hyllade lagets kollektiv efter guldmatchen mot Gais:

– Vi är en väldigt stark grupp mentalt. Ledningen med Jesper Jansson i spetsen har sett till att vi har människor som verkligen vill vara här, säger målvakten och guldlagets kapten Pär Hansson till FotbollDirekt.se.

– När spelare har lämnat har nya spelare kommit in och fyllt luckorna, det är resultatet av ett starkt kollektiv.

Innan säsongen gick vänsterbacken Erik Edman ut i media och kritiserade Helsingborg öppet. Pär Hansson menar att turbulensen som uppstod kring det uttalandet stärkte gruppen:

– Med facit i hand var det något som stärkte laget. Vi rannsakade oss själva och insåg att vi kanske inte var så bra som vi trodde. Det bidrog till att vi jobbade hårdare.

Anfallaren Erik Sundin spelade återigen en viktig roll med sitt 2-1-mål när Helsingborg bärjade SM-guldet. Sundin är en av spelarna som har varit klivit in och varit direkt avgörande när Helsingborgs nyckelspelare har lämnat på löpande band under sommaren.

– Det här var ett av mina viktigaste mål i karriären, säger målskytten och passade på att hylla HIF-fansen:

– De är fantastiska som kommer hit och stöttar oss på det här sättet. Vi har haft bra stöd hela året av våra supportrar och det har bidragit till att det har gått så bra.

Fredrik Tillberg – Lukas Rosman

Publicerad 2011-09-25 kl 19:27
Annons
Annons
Annons