Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Guldrutin i Helsingborgs tränarstab

De har vunnit två SM-guld vardera. Tränarduon Conny Karlsson och Sven Andersson vet hur en guldstrid känns.
- Man måste njuta av det, säger Karlsson.

Det har visserligen gått 25 år sedan, men visst minns Conny Karlsson och Sven Andersson Örgrytes guld från 1985. Då bidrog de med sina kunskaper på plan och stod dessutom för en rejäl skräll. De slutade trea i serien, slog ut Kalmar i semifinal och ställdes mot ett imponerande Göteborg.

- Tittar man på deras lag så har de nästan aldrig haft ett sådant namnkunnigt gäng. Det var spelare som Robert Prytz, Glenn Hysén, Torbjörn Nilsson, Stefan Pettersson och Roland Nilsson, minns Helsingborgs målvaktstränare Sven Andersson.

Inför över 30 000 åskådare vann Öis med totalt 6—5 efter två möten.
- Det var ungefär som att vi skulle möta Malmö i två avgörande matcher. Som enskild händelse var det nästan ännu större. Matcherna var till och med tv-sända vilket var ganska ovanligt på 1980-talet, säger Andersson.

Erfarenheter som givetvis är bra att ha i bagaget inför ett nytt dramatiskt avgörande.
- Vi har dessutom varit i den här sitsen två gånger till, 1998 och 1999, så det finns en vana i den här klubben. Fast nu slår vi i underläge, det är Malmö som har pressen, vi kan bara gå ut och vinna, säger Andersson som även vann guldet 1999.

TT: Hur mycket har ni delat med er av era upplevelser?
- Conny har väl haft lite snack. Vi har inte lagt så mycket fokus på det utan mer gått ut och kört. Det gäller för alla att ta det som en match.

Helsingborgs huvudtränare Conny Karlsson spelade hem guldmedaljen 1982 (Göteborg) och 1985 (Öis). 56-åringen säger att han glömt det mesta men har ändå några vettiga råd att dela ut till sina spelare.
- Jag kommer ihåg att man njöt av det här, att man var med och slogs om guldmedaljer. Om det går att överföra så är vi noga med att spelarna ska njuta av att vi är där vi är. Inte känna att det är någon belastning. Det är ju faktiskt ganska kul att spela fotboll när man har chans att vinna medaljer och ett SM. Det budskapet får de, säger han.
Återstår att se om det räcker på söndag.

Publicerad 2010-11-03 kl 14:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons