Häcken missade många lägen - oavgjort mot Sarpsborg

MARBELLA. Häcken hade flera chanser - men lyckades inte få in bollen.
Då blev det 0-0 mot Sarpsborg.

På fredagen spelade Häcken sin tredje och sista träningsmatch i Marbella – och för andra gången blev det 0-0. Den här gången mot Stefan Billborns Sarpsborg.

Det var ett Häcken som började svagt, men som spelade upp sig efter en kvart.

Då var Häcken bra och styrde spelet. Man skapade chanser, men var inte tillräckligt skarpa i de avgörande lägena.

Ofta var det den centrala mittfältaren Mikkel Rygaard som låg bakom chanser.

Som efter 15 minuter. Oscar Uddenäs hittade Rygaard i straffområdet. Han höll i, och höll i, och la till slut en fin boll över alla och på bortre stolpen var Leo Bengtsson fri – men avslutade svagt.

Två minuter senare ville Häcken ha straff.

Franklin Tebo hittade ett bra uppspel till Uddenäs som skarvade så att Gustav Berggren kom i ett bra läge i straffområdet. Mittfältaren ramlade och ville ha straff, men domaren friade.

Två minuter senare slog den förre Elfsborgsbacken Jörgen Horn ett svagt uppspel rakt på Berggren som avancerade och avslutade själv, trots att Uddenäs hade ett jätteläge till höger.

Häcken fortsatte att föra spelet och efter 34 minuter var det nära igen. Erik Friberg tog en frispark och körde en klassisk tittfint. Uddenäs fick bollen i straffområdet, vände upp och avslutade. Nära 1-0.

I halvtid gjorde Häcken två byten.

Ut gick Erik Friberg och Kristoffer Lund.

In kom centrala mittfältaren Amane Romeo och vänsterbacken Yannick Adjoumani.

Häcken gick ner sig något och skapde inte lika mycket i den andra halvleken.

Men efter 53 minuter kom en chans.

Benie Traore satte Leo Bengtsson fri i djupet, men avslutet var inte tillräckligt vasst.

I stället var Sarpsborg nära att ta ledningen, men Mendy Laurents avslut träffade i ribban.

Matchen slutade 0-0.

Häckens startelva: Rasheed - Fridriksson, Hovland, Tebe, Lund - Friberg, Berggren, Rygaard - Uddenäs, Traore, Bengtsson.

Publicerad 2022-02-11 kl 18:11