Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Häcken tar pengar ur egen ficka för drömläger i USA

Allsvenskan

Häcken har klart med ett träningsläger i Miami i februari. Det är spelarna satsar pengar ur egen ficka för att förverkliga drömresan.

- Det är riktigt. Vi hade budgeterat för ett med vanligt träningsläger, Cypern, Turkiet, eller något sådant. Spelarna valde att lägga till några tusenlappar ur egen ficka för att komma i väg till Miami, avslöjar Häckens ordförande Dennis Andersson.

Att spelare själva satsar pengar - det måste vara unikt på den här nivån? - Det är nog lite unikt. Men vi lever i den andan. Vi har haft en öppen dialog och de har själva valt att göra så här. Det är ett viktigt avbrott i deras träning.

Tror du att det här hade vait möjligt i någon av storstadsklubbarna? - Omöjligt att svara på. Men jag tycker inte att det är så konstigt. Jag tycker att man som spelare ska vara med och ta ansvar för verksamheten.

Annons

Miami. Miami Beach. Det är få ställen i världen där strandliv möter storstadsliv på samma vis som i Miami. De färgglada Art Deco-kvarteren, som setts så många gånger i tv-serier som Miami Vice, lyser upp Mimai-natten på ett sätt som blivit världsberömt. Hit ska nykomlingen Häcken på träningsläger. En lyx som inte är att ta för given ens för storklubbarna. Häcken tillsammans med spelarna lär uppskattningsvis satsa närmare 300 000 kronor för tio dagars vistelse.

- Så mycket handlar det inte riktigt om. Men det är det ändå värt. Det är jäkligt viktigt med träningsläger...det ska kännas i huvudet att man har varit med om något speciellt, fortsätter Häckens ordförande.

- Vi var i Florida för två år sedan. Det kan inte bli så mycket bättre än att ha ett träningsläger i USA. Tryggt klimat och fantastiska träningsmöjligheter och boenden.

Annons

Hur länge blir ni i Miami? - Tio dagar. Och vad som är så kul är att lediga dagar finns inplanerade. Det blir inte bara hårdträning alla dagar. Vi har lärt oss av tidigare läger som har slutat med skador att inte köra för hårt.

Räknar ni med matcher mot MLS-motstånd från den amerikanska fotbollsligan? - Det gör vi. Det är inte klart ännu. Men vi räknar genom våra Gothia-kontakter med att få sådant motstånd.

Publicerad 2008-11-19 kl 15:04
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto