Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Häcken-veteran tänker inte på slutet: "Går inte runt och är sentimental"

Allsvenskan

Rasmus Lindgren, 36, har kontrakt över 2021.
Ännu vet han inte om årets säsong är den sista i karriären.
- Man vet att det kan bli det (sista året), men jag går inte runt och är sentimental, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

BK Häckens veteran Rasmus Lindgren, 36, har kontrakt över 2021 och kan möjligen ha inlett sin sista försäsong på elitnivå. Lindgren anslöt under 2016 till Häcken från Groningen och efter flera år utomlands i även Red Bull Salzburg och Ajax. 

Lindgren har under senaste åren varit ordinarie i Häcken, och nu menar han att han ännu inte fokuserar på slutet på sin karriär. 

- Jag känner fortfarande att jag håller en ganska hög nivå och så länge jag känner mig bra i kroppen och känner att jag kan bidra på ett bra sätt på planen ser jag inte att jag vill sluta, men samtidigt har jag bara det här året kvar på mitt kontrakt och man vet att det kanske kan gå snabbt i den här åldern. Än så länge känner jag dock inte några sådana tecken, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Man vet att det kan bli det (sista året), men jag går inte runt och är sentimental. Jag kör på och hoppas kunna hjälpa laget och bidra på ett bra sätt, och inte bara genom att man varit med länge. Jag vill fortfarande förbättra mig och bli bättre på vissa saker. Jag tror verkligen att jag kan det även om jag kommit upp i åldern. Den hungern har jag absolut kvar.

Du kommer i stället att ta ett beslut senare i år?
- Så är det. Det gäller både för min del och för klubbens del, men det är långt kvar. Det är först och främst en hel säsong som ska spelas, så det är inget jag tänker på nu. 

Häcken slutade i fjol på tredje plats i allsvenskan och får därmed spela i Europa i år. Samtidigt har laget även en målsättning om att vara med i toppen även 2021. Alexander Jeremejeff, som nyligen återvände till klubben, hoppas bland annat på SM-guld framöver. 

ANNONS

- Vårt mål är att vara med där uppe och spela om Europa-platser. Vi ska vara topp-3 i allsvenskan och om man är det ska man också ha ett år där man slåss om guldet. Jag tror att det är viktigt för klubben att bygga så att man kan vara med och spela om Europa-platser varje år. Då kommer det att komma något toppår, där man slåss om guldet. Om det är i år eller längre fram får vi se, men målet är absolut att spela om Europa-platser, säger Lindgren. 

Häcken var även med i guldkampen länge i fjol, men tappade sedan mark under hösten.

- Jag tycker inte att vi gjorde en kanonsäsong spelmässigt. Vi blev trea och vi var ganska stabila, men utan att ha riktiga toppar. Vi hade samtidigt heller inte några djupa dalar, men jag tror att det finns mycket att hämta spelmässigt. Om vi blir bättre spelmässigt och utvecklas kommer vi att vara med oftare i toppen på längre sikt. 

ANNONS
Publicerad 2021-01-18 kl 16:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto